BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel ticareti korkutan yeni karar----

Küresel ticareti korkutan yeni karar

Küresel ticareti korkutan yeni karar
04 Şubat 2020 - 13:09 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri yeni bir ticaret savaşını tetikleyebilecek bir karara imza attı. Amerikan Ticaret Bakanlığı çok tartışılan "para kuralı"na devam edeceklerini açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı'ndan Pazartesi günü yapılan açıklamada, Donald Trump yönetimi para birimlerini değersizleştirerek ticari avantaj sağlamakla suçlanan ülkelerden gelen mallara cezai yaptırım uygulamasının önünü açacak tartışmalı yeni kuralları uygulamaya devam edeceklerini açıkladı.

ABD, Çin’le yaptığı ticaret savaşı sırasında uygulamaya soktuğu para politikası kendi para birimlerini manipüle etmekle suçlanan ülkelerden gelen mallara karşı vergi uygulamasına izin veriyor. ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross yaptığı açıklamada, "Bu "Para Kuralı", haksız ticaret uygulamalarının düzgün şekilde düzeltilmesini sağlamada önemli bir adımdır" dedi. "Birbirini izleyen yönetimler döviz sübvansiyonlarına karşı çıkmaktan çekinirken, Trump Yönetimi Amerikan şirketlerinin ve işçilerinin şartlarını eşitlemek için harekete geçiyor."

ABD geçmişte Çin ve Japonya ekonomilerini döviz manipülasyonu yaptıkları iddiasıyla cezai yaptırımlar uygulamıştı. Çin – ABD anlaşmasından sonra Trump Davos’ta yaptığı konuşmada Avrupa Birliği’ni de yaptırımlarla tehdit etmişti. Küresel piyasalarda oldukça tepki çeken yaptırım silahının gelecekte nerede kullanılacağı merak konusu. Trump yönetimin 6 trilyon dolarlık küresel para birimi piyasasını küresel ticaretin yeni savaş alanına dönüştürebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)