BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel ticareti aksatan 'Ever Given' yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti----

Küresel ticareti aksatan 'Ever Given' yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti

Küresel ticareti aksatan 'Ever Given' yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti
21 Ağustos 2021 - 13:16 www.finansgundem.com

Ever Given konteyner gemisi, geçtiğimiz mart ayında Süveyş Kanalı'nı geçerken karaya oturarak küresel ticareti aksatmıştı. Geminin dün kanala geri döndüğü ve bu sefer olaysız bir şekilde kanalı geçtiği açıklandı

Süveyş Kanalı Otoritesi yetkililerinden yapılan açıklamada, Ever Given gemisine, dün kanalı geçerken 2 römorkör ve kıdemli kanal otoritesi kılavuzlarının eşlik ettiği belirtildi.

Evergreen Marine şirketi tarafından işletilen ve dünyanın en büyük konteyner gemileri arasında olan Ever Given gemisinin, kanalı geçen 26 gemilik bir konvoy içinde olduğu ve Akdeniz’den Kızıldeniz’e olaysız geçtiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?
Ever Given konteyner gemisi, 23 Mart’ta şiddetli rüzgarlar nedeniyle Süveyş Kanalı’nı geçerken karaya oturmuş ve yüzlerce geminin kanalı geçmesini engelleyerek küresel ticareti aksatmıştı.

6 günlük kurtarma çalışmasının sonucunda gemi tekrar yüzdürülmüş ve gemi sahipleriyle kanal otoritesi arasında olayın sebep olduğu hasara karşılık tazminat anlaşması yapılmıştı.

Süveyş Kanalı'nı tıkayan "The Ever Given" Hollanda'ya doğru yola çıktı

Mısır'da "The Ever Given" gemisine konulan haciz kaldırıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)