BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Küresel satışların sorumlusu merkez bankaları"----

"Küresel satışların sorumlusu merkez bankaları"

Küresel satışların sorumlusu merkez bankaları
20 Ocak 2016 - 22:28 www.finansgundem.com

Ünlü fon yöneticisi Gross, küresel satış dalgasının merkez bankalarının çabalarının fazla etkili olmadığını gösterdiğini kaydetti

Janus Capital Group Inc.'den Bill Gross, küresel piyasalarda görülen güçlü satış dalgasının, merkez bankalarının ekonomiyi desteklemeye yönelik çabaların fazla etkili olmaması ile birlikte, kaldıracı daraltmak isteyen yatırımcılar tarafından tetiklendiğini söyledi.

1.3 milyar dolar büyüklüğündeki Janus Global Unconstrained Bond Fund'ı yöneten Gross, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmed, "Piyasalar bu büyüme potansiyelindeki eksikliği hisseetti ve önde gelen gelişen piyasalarda resesyonların başlamakta olduğunu gözlemledi," dedi ve piyasaların günlük bazda riski düşürek risk altındaki değeri dengelemeye çaba gösterdiğini, ancak fiyatları indirdiğini sözlerine ekledi. 

ABD hisse senedi piyasaları Çarşamba günü, petrol fiyatlarındaki düşüşten olumsuz etklenerek, yüzde 3'ten daha fazla düştü ve bu yıl yüzde 11'den fazla kaybetti. Bu durum, ABD HAzine tahvilleri gibi güvenliliman niteliğindeki varlıklara güçlü bir talep getirdi.

Gross, değerlendirmedinde, "Peki bu bitti mi?", diye sordu ve "petrol, hisse senetleri ve yüksek faizli tahvillerde geçici bir tabana yaklaşılıyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)