BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKüresel reasürans sermayesi 658 milyar dolara yükseldi----

Küresel reasürans sermayesi 658 milyar dolara yükseldi

Küresel reasürans sermayesi 658 milyar dolara yükseldi
12 Nisan 2021 - 13:51 www.finansgundem.com

Küresel reasürans sermayesi 2020 yılında %7 artarak 658 milyar dolara yükseldi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hem sektörde var olan hem de sektöre yeni girenler tarafından artırılan sermaye toplam üzerinde etkili olurken, Willis Re’den yapılan açıklamada, hissedarlara sermaye dönüşünün yeni yatırımların üzerinde olduğu söylendi.

Willis Re’nin 17 sigortacıya yönelik analizinde alt kümenin toplam oranında kötüleşme görüldü. Oran 2019 yılında %100,6’dan, 2020 yılında %104,1’e yükseldi. Reinsurance News’in haberine göre rapor bu durumun tek nedeninin korona virüs kaynaklı kayıp rezervleriyle ilgili olduğunu söylese de, toplam oranın %103,1’den %100,7’ye gerilediğini de açıkladı. Bu durum ise 2014 yılından bu yana oranda görülen ilk bir yıllık gelişim oldu.

Bununla birlikte, özkaynak verimliliğinin baskı altında kaldığı ortaya çıktı. Alt küme şirketlerinin raporlanan özkaynak verimliliği finansgundem.com'un derlemesine göre, %9,7’den %2,7’ye düştü ve dayanak özkaynak verimliliği de %3,2’den %1,3’e geriledi.

Willis Re’den yapılan açıklamada bu verilerin kötüye gitmesinin nedeni, yatırım verimlerinin düşüşte olmasından kaynaklanıyor dendi. Özkaynak verimliliğinin sektördeki sermaye maliyetinin oldukça altında kaldığı ortaya çıktı.

Willis Re’nin Küresel CEO’su James Kent, “küresel reasürans sektörünün sermaye tabanında böyle somut bir gelişim, geçtiğimiz yılın ilk dönemlerinde beklenmiyordu zira korona virüs pandemisi hız kazanıyordu” dedi.

Açıklamasının devamında, “Willis Re’nin analizi reasürans pazarının kapasitesinin gücü ve direnciyle ilgili oldukça açık bir kanıt sunuyor. Reasürans şirketleri ve sigorta şirketleri, düşük faiz oranlarının zorluklarıyla mücadele etmeli” ifadelerini kullandı.

Kent, “ancak korona virüsün yarattığı karmaşa ve doğal afet kayıp taleplerine bakıldığında, yatırım faizleri dışında elde edilen karlarda açık bir yükseliş trendi var” açıklamasında bulundu.

Maaşını ING Türkiye'den alan emekliler koşulsuz kazanıyor

 

İşsizlik Sigorta Fonu 91 milyara geriledi

 

Eski bankacı Cumhurbaşkanı oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)