BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel Piyasalar: ABD endeks vadelileri düştü, petrol sıçradı----

Küresel Piyasalar: ABD endeks vadelileri düştü, petrol sıçradı

Küresel Piyasalar: ABD endeks vadelileri düştü, petrol sıçradı
22 Nisan 2019 - 14:25 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda, ABD endeks vadeli kontratları Paskalya dolayısıyla düşen hacimle birlikte geriledi, petrol sıçradı

ABD endeks vadeli kontratları Pazartesi günü, Paskalya dolayısıyla birçok ülkede haftasonu tatilinin uzaması ile birlikte düşerken, Asya hisse senetleri karışık seyretti. Petrol fiyatları, ABD yönetiminin İran petrolünün ihracatına uyguladığı yaptırımlar için bazı ülkelere getirdiği muafiyeti uzatmayacağına ilişkin haberin ardından sıçrama yaptı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500), Dow Jones ve Nasdaq endeks vadeli kontratları, hep birlikte, aşağı yönlü açılışı işaret ederken, işlem hacmi, Avrupa piyasalarının önemli bölümünün Paskalya tatili dolayısıyla kapalı olmasından dolayı düşük kaldı. Asya'da, Çin hisse senetleri ve tahvilleri, yatırımcıların gelecekte teşviklerin sınırlı kalmasını beklemeleri ile düşerken, Japonya hisseleri hafif yukarıda kapatmadan önce kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Dolar ve ABD Hazine tahvilleri sakin bir seyir izledi. Sri Lanka'da, tahviller ve para birini rupi, Paskalya Pazar'ı düzenlenen terör saldırılarının ardından değer yitirdi.

Şirket karlarının tüm hızıyla açıklanması ile birlikte, yatırımcılar, dünyanın önde gelen merkez bankalarının güvercin politikalara dönüşünün, küresel büyümeyi şirket karlarındaki potansiyel düşüşün etkisini giderecek kadar destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin işaretlere bakıyorlar. Hisse senedi piyasaları şimdilik bu soruya "evet" diyor görünüyor ve buna bağlı olarak, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi üst üste dördüncü ayını da yükselişle geçmeye yöneldi.

Traderlar, ileriyi görebilmek için, bu hafta açıklanacak olan ve aralarında teknoloji devlerinin de bulunduğu şirket karlarına bakacak. Dikkatler ayrıca, Cuma günü açıklanacak olan ABD birinci çeyrek GSYH büyüme rakamı ile birlikte ABD ekonomisi üzerinde de odaklanacak.

Diğer taraftan, demir cevheri yükselirken, Batı Teksas petrolü (WTI) yaklaşık altı ayın zirvesine tırmandı.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Bu hafta karlarını açıklayacak önemli teknoloji şirketleri arasında Amazon, Facebook, Twitter ve Microsoft yer alıyor. Öte yandan, Deutsche Bank, UBS, Barclays, Credit Suisse ve Swedbank gibi Avrupa bankacılık devleri de karlarını açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası, Kanada Merkez Bankası, Rusya Merkez Bankası, İsveç Merkez Bankası ve Endonezya Merkez Bankası bu hafta politika toplantılarını gerçekleştirecek.

Almanya'da Çarşamba günü IFO verileri açıklanacak.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Perşembe günü Avrupa Birliği liderleri ile bir araya geliyor. Abe daha sonra ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmek üzere ABD'ye hareket edecek.

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan birinci çeyrek GSYH büyüme verisi, ekonominin hükümetin kapanmasına ve dördüncü çeyrekteki piyasa satış dalgasına nasıl tepki verdiğinin görmek için dikkatle izlenecek.

Hisse Senetleri

S&P 500 endeks vadeli kontratları Londra saati ile 14:00'te yüzde 0.3 aşağıdaydı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.7 ile üç haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.05'ten az yükseldi.
MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Para Birimleri

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.05'ten az yükseldi.
Offshore yuan dolar karşısında yüzde 0.1 düştü.
MSCI Gelişen Piyasa Paraları Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Euro İsviçre frangı karşısında yüzde 0.1 değer kazandı.

Tahviller

ABD'nin 2 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi bir baz puandan az yükselerek yüzde 2.38'e çıktı.
ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi bir baz puan yükselerek yüzde 2.57'ye ulaştı.,
Japonya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puandan az düşerek eksi yüzde 0.031 seviyesine indi.

Emtia

Altın yüzde 0.3 ile bir haftayı aşkın sürenin en büyük yükselişini gerçekleştirerek ons başına 1,279.22 dolara çıktı.
Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 2.3 ile iki haftayı aşkın sürenin en büyük yükselişini gerçekleştirerek varil başına 65.49 dolara ulaştı. 
Londra Metal Borsası (LME) bakır yüzde 1.2 ile yaklaşık dört haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.
Demir cevheri yüzde 2.5 ile bir haftayı aşkın sürenin en büyük yükselişini gerçekleştirerek ton başına 91.45 dolara ulaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)