BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKüresel ısınmaya brandalı çözüm----

Küresel ısınmaya brandalı çözüm

Küresel ısınmaya brandalı çözüm
21 Haziran 2020 - 15:38 www.finansgundem.com

İtalyan çevreciler Alp Dağları'nı küresel ısınmanın olumsuz etkilerinden korumak için ilginç bir yöntem geliştirdi. Tasarladıkları özel branda buzulları olağanüstü sıcaklardan koruyacak

İtalya'da küresel ısınmaya karşı buzulları korumak için çabalayan çevreciler, çözümü dev brandalarda arıyor. Kayak sezonunun sona erip havaların ısınmasıyla kolları sıvayan ekipler, Alp Dağları'nın eteklerindeki beyaz örtüyü, güneş ışınlarından korumak için özel beyaz brandalarla kaplıyor.

Çalışmanın yürütüldüğü, ülkenin kuzeyindeki Presena bölgesi 1993 yılından bu yana buzul kütlesinin üçte birini yitirdi.

Ekibin lideri Davide Panizza, bu gerçeğe dikkat çekerek, ellerinden geldiğince geniş alanı kaplamayan çalıştıklarını söyledi.

İlk kez bu yöntemin kullanıldığı 2008 yılında 30 bin metrekarenin kaplandığı projede bu yılki hedef 100 bin metre kare. Lombardy Trentino Alto Adige arasındaki söz konusu bölgenin rakımı ise 3 kilometreye kadar çıkıyor.

Branda buzulları güneş ışınlarından koruyor

Geotekstil ürünü olan brandalar güneş ışını yansıtıp dışarıdaki sıcaklığın branda altında daha düşük olmasını sağlıyor. Beyaz renginden dolayı uzaktan bakanların çevrenin branda ile kaplı olduğunu anlaması oldukça zor.

70 metreye 5 metre ebadındaki branda parçaları serildikten sonra birbirine bağlanıyor, rüzgâra karşı koruma görevi ise kum dolu torbalara veriliyor.

Avusturya yapımı brandaların adetinin fiyatı yaklaşık 400 euro. Tüm alanı kaplamak ve kışa yakın toplamak 6'şar hafta sürüyor.

'Ateş çemberi' Güneş tutulması sona erdi

 

Küresel ısınma, piyasayı etkiliyor mu?

 

Fransız öpücüğü beyaz perdeye geri döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)