BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKüresel finansa makineler hakim oluyor----

Küresel finansa makineler hakim oluyor

Küresel finansa makineler hakim oluyor
25 Mayıs 2021 - 14:45 www.finansgundem.com

Yapay zeka, makine öğrenimi ve bulut teknolojisi gibi yeni teknolojiler ticareti ve piyasa altyapısını yeniden şekillendiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CEO'lara ve iş dünyası liderlerine göre, yeni teknolojiler önümüzdeki beş yıl içinde borsa sektöründeki değişimin en büyük itici güçlerinden biri olacak. Sektörde finansmanları artırmak veya yatırım yapmak için daha kolay ve daha ucuz erişim sağlayacak.

Financial News’in haberine göre pandemi sürecinde, maliyetleri düşürmenin ve düzenleyici şartlarını karşılamanın bir yolu olarak borsalarda ve ticaret firmalarında halihazırda geliştirilmekte olan otomasyon ve dijitalleşme hamleleri giderek hızlanmaya başladı.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre üst düzey yöneticiler; yapay zeka, bulut, makine öğrenimi ve dağıtılmış defter teknolojisinin (blockchain) kullanımının artmasıyla finans sektöründeki teknoloji kullanımının gelişerek devam edeceğini düşünüyor. Barclays’in Küresel Elektronik Ticaret ve Dijital Strateji Stratejileri Başkanı Naseer Al-Khudairi, “Tüm yönleriyle elektronik ticaret inovasyonu gelecek yıllarda rekabetçi bir ortamda dönüşmeye devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Al-Khudairi, “Bulut tabanlı hesaplamaların yükselişi FIX (finansal bilgi paylaşımı) ticaret protokollerine uyum sağlamayla bu protokollerin kullanımındaki artış ve makine öğrenimi gibi unsurlar risk yönetimini arttırıyor. Bu sistemler ileride sorunsuz müşteri ticaret deneyimlerine liderlik edecek” dedi.

Ticaret sonrası çözümler üreten teknoloji şirketi Baton Systems’ın Kurucusu ve CEO’su Arjun Jayaram, “Bulut ve DLT gibi gelişmekte olan teknolojilerin hızla benimsendiğini göreceğiz. Zamanı geçmiş teknolojiler günümüzde hala bankaların ticaret sonrası sistemlerde yoğun olarak kullanılmaktadır, ancak bankalar teknolojik gelişmelere açılıyor ve yeni teknolojilerin bankaların ticaret sonrası sistemlerinin temel bileşenleri haline geldiğini görüyoruz” dedi.

Yöneticiler, teknolojilerin kullanım süreçlerini daha hızlı ve ucuz hale getireceklerini ve işlem öncesi ticaretten, takas ve uzlaşma bankacılığına kadar ticaret döngüsünün tamamında kullanılacağını söyledi.

Borsa ticaret teknolojileri şirketi Tradeteq'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Christoph Gugelmann, azalan maliyetlerin "şirketler için finansmana daha kolay ulaşım ve yatırıma erişimi açısından da demokratikleşme" anlamına geleceğini düşünüyor.

Bu arada, çoğu Londralı finans firması, personelinin gelecekte ofis ve ev arasında zamanlarını böleceğini, personelin firmayla iletişimini sağlamak ve süreçlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak için finansal teknolojilerin kilit öneme sahip olacağını düşünüyor.

Finans sektörüne yönelik bir iletişim platformu firması olan Cloud9 Technologies'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Gerald Starr, "Sektörde önümüzdeki yıllarda bulut tabanlı yazılımların günlük iş akışlarında, verilerin oluşturulmasında ve ticarette merkezi bir rol oynadığı daha fazla sanal ticaret yerlerinin geliştirildiği bir Finans ortamına dönüşümü beklemelisiniz" dedi.

Hisse yatırımlarında değerlendirilmesi gereken 5 faktör

 

Türkiye, yenilenebilir enerjide zirveye oynuyor

 

Yüzükle ödeme devri başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)