BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel ekonomide riskler azalıyor mu?----

Küresel ekonomide riskler azalıyor mu?

Küresel ekonomide riskler azalıyor mu?
13 Ocak 2020 - 13:40 www.finansgundem.com

İngiliz Bankası Standard Chartered’ın CEO’su Bill Winters, bölgesel sorunlara rağmen uzun dönemli planların yapılabilir olduğunu belirtti.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz Bankası Standard Chartered’ın CEO’su Bill Winters küresel ekonomide risklerin azaldığına dair işaretler aldıklarını ve bu durumun şirketleri tekrar uzun dönemli planlar yapmaya ittiğini açıkladı.
Winters Pazartesi günü Çin ve ABD’nin ticari fikir ayrılıklarına rağmen tekrar “düzgün bir diyalog” kurmaya başladığına, demokrasi protestolarının zarar verdiği Hong Kong’a turistlerin döneceğine dair sinyallerin alındığına dikkat çekti.

Winters gelişmekte olan ülkelerin piyasalarının uzun dönem yatırımları için bugüne kadar çok fazla özgüven kaybettiğini belirtirken, iyileşmenin zaman alacağını da ekledi. 

“Dünyanın biraz daha normale yakın hale gelmesi ise iyi haber” diyen Bill Winters Ortadoğu’da yükselen tansiyonla ilgili de şu yorumlarda bulundu:

“Bölgede şiddeti arttıran her hamle ekonomiye ve piyasaya direkt etki ediyor. Geçen hafta gerçekleşen dramatik olaylardan sonra İran’ın ve ABD’nin tansiyonu düşürme yolunda olduğunu görüyoruz fakat var olan sorunun çözülmediğinin de farkındayız.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)