BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel ekonomi için 'alarm zilleri' çalıyor----

Küresel ekonomi için 'alarm zilleri' çalıyor

Küresel ekonomi için 'alarm zilleri' çalıyor
09 Aralık 2022 - 10:20 www.finansgundem.com

IMF, Dünya Bankası, OECD ve Dünya Ticaret Örgütü Başkanları küresel ekonomide 'alarm zilleri'nin çaldığını belirtti.

IMF, Dünya Bankası, OECD ve Dünya Ticaret Örgütü küresel ekonomik görünümdeki kötüleşmeye ilişkin endişelerini paylaştı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva ekonomik göstergelerin küresel büyümenin daha da zayıflayacağına işaret ettiğini söyledi. Cuma günü Çin Başbakanı Li Keqiang ile görüşmesinin ardından konuşan Georgieva Çin'in katı Kovid politikalarında esnekliğe gitmesinin yerel ekonomi ve dünyanın geri kalanı için iyi haber olduğunu belirtti.

IMF küresel büyümenin bu yıl yüzde 3,2 olmasını, gelecek sene yüzde 2,7'ye gerilemesini bekliyor.

Bloomberg HT'de yer alan haberde, Dünya Bankası Başkanı David Malpass da küresel görünüme ilişkin karamsar görüşte. Malpass dünya ekonomisinin durgunluğa gireceği konusunda 'derin endişeleri' olduğunu ve stagflasyondan kaçınmak için daha fazlasının yapılması gerektiğini kaydetti.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo Iweala, küresel ticaretin zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve ticaret artışının ivme kaybettiğini söyledi. Iweala küresel mal ticaretinin bu yıl için öngörülen yüzde 3,5'lük artış sonrası gelecek sene sadece yüzde 1 artacağı tahminini paylaştı.

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann da küresel ekonomik görünümün kötüleşmeye devam edeceği tahminini paylaşırken Çin'n Kovid kurallarında gevşemeye gitmesini memnun edici bulduğunu dile getirdi.

Gelecek 50 yılda dünya ekonomisini neler bekliyor?

 

Wells Fargo, resesyon endişesini alevlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)