BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel dalga Rusya'da----

Küresel dalga Rusya'da

Küresel dalga Rusya'da
20 Ağustos 2019 - 10:33 www.finansgundem.com

Dolar 6 ay sonra 67 rublenin üzerini gördü

“Ticaret savaşları” ve Arjantin’deki ekonomik kriz gelişmekte olan ülke piyasalarında da sermaye kaçışında artışa neden oldu. Petrol fiyatlarında 60 dolar civarında istikrar devam etmesine rağmen, Rusya’da dolar kuru altı ay sonra ilk defa 67 rublenin üzerini gördü. Euro da 74 rublenin üzerindeki yerini sağlamlaştırdı.  

RBK’nın haberine göre, Rusya’da dün gün içinde dolar kuru 14 Şubattan bu yana ilk defa 67 rublenin üzerini gördü. Kur sonra 66,9 rubleye geriledi.

Uzmanlar, ağustos ayının başından bu yana tüm gelişmekte olan ülke piyasalarından sermaye kaçışının hızlandığına dikkat çekiyor.

Ayrıca dünya ekonomisinde bir resesyon endişesine karşı doların güçlenmeye başlaması, bunun dışında yakın vadede dış borç ödemeleri olan Rus şirketlerin dolara olan talebinin artması da rublenin değer kaybındaki önemli faktörler olarak sıralanıyor.

Loko-invest şirketi analistlerinden Kirill Teremasov, “Ruble sene başından bu yana en güçlü para birimi, hâlâ artıda. Bu nedenle yabancı yatırımcılar Rusya’dan bugün rahatlıkla kârlı şekilde çıkılabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Rublenin bugün volatilitesi (değişkenlik) en yüksek altıncı para birimi olduğu belirtiliyor. Bu sıralamada ilk üç sırada Güney Afrika randı, Türk lirası ve Brezilya reali bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)