BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel büyümeye darbe----

Küresel büyümeye darbe

Küresel büyümeye darbe
15 Kasım 2013 - 07:19 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi ve Japonya'dan gelen zayıf veriler, küresel ekonomik toparlanmaya ilişkin umutları suya düşürdü

Japonya ve Euro Bölgesi'nde zayıf ,hracat verilerinin etkisiyle öne çıkan moral bozucu büyüme rakamları, küresel ekonomik toparlanmanın yılın ikinci yarısında hızlanacağı umutlarını yıktı.
Avrupa Merkez Bankası'nın deflasyon endişesiyle faiz indirmesinin 1 hafta sonrasında Euro Bölgesi'nde 3. çeyrek büyümesinin yüzde 0.1'de kaldığı açıklandı.
Financial Times gazetesine konuşan Capital Economics'in baş Avrupa ekonomisti Jonathan Loynes, "Euro Bölgesi'ndeki duraklamaya yakın seyir, toparlanmadaki kırılganlık ve bölgedeki deflasyon tehlikesini ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.
Fed başkan adayı Janet Yellen da Senato Bankacılık Komtiesi'ne sunduğu metinde, Amerikan ekonomisi ve istihdam piyasasının hâlen potansiyellerinin çok altında seyrettiğini dile getirdi.
Japonya ise dün 3. çeyrekte yıllık büyümenin yarı hızına düşerek yüzde 1.9 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Japonya'nın zayıf büyümesi, yendeki değer kaybına rağmen, Başbakan Shinzo Abe'nin ekonomiyi canlandırma çabaları için risk oluşturuyor.
IMF'nin baharda "aktivitenin kademeli olarak artacağını" söylemiş olmasına rağpmen, ikinci yarı büyük oranda hayal kırıklığına uğrattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)