BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel Britanyalılar----

Küresel Britanyalılar

Küresel Britanyalılar
05 Haziran 2022 - 11:16 www.finansgundem.com

İngiltere, 1800'lü yılların başında dünyanın süper gücüydü. Sömürgeleri ile sınırları o kadar genişti ki, “Güneşi batmayan” denilirdi.

Adam Smith Enstitüsü'nün serbest yazar Henry Hill ve avukat Andrew Yong tarafından hazırlanan son makalesi, entegrasyonun nasıl teşvik edileceğini ve İngiliz vatandaşlığının nasıl daha adil hale getirileceğini açıklıyor: Uzun vadeli İngiliz sakinlerinin vatandaş olmaları için yaygın bir halk desteği var. Vatandaşlık, İngiliz toplumuna başarılı entegrasyonun bir parçası olarak görülüyor.

Bununla birlikte, Windrush göçmenleri, silahlı kuvvetler gazileri, kalan İngiliz vatandaşları ve diğer uzun süreli Birleşik Krallık ( BK ) sakinlerinin tümü, esnek olmayan, aşırı kuralcı ve haraç olan göçmenlik ve vatandaşlık gereksinimlerinin ve ücretlerin kurbanıdır.

Birleşik Krallık'a yerleşen bir başvuru sahibinin vatandaşlığa uygun olup olmadığı ile ilgili olmayan ve feragat edilemeyen aşırı katı fiziksel ikamet şartları, vatandaşlık başvurularının reddedilmesindeki en büyük sebeptir.

İlk olarak 2003 yılında uygulamaya konan göçmenlik ve vatandaşlık ücretleri, yılda yaklaşık %20 veya 15 kattan fazla bir oranda artmıştır. Dört kişilik bir aile için toplamda yaklaşık 15.000 £ olan başvuru ücretleri, İçişleri Bakanlığı'nın işlem maliyetlerinin on katı kadar olabilir.

İngiliz vatandaşlarının artık sınıfları - yani, İngiliz Denizaşırı vatandaşları ( BOC'ler ), İngiliz Vatandaşları (Denizaşırı) ( BN(O)'lar ), İngiliz tebaası ve İngiliz korumalı kişiler - ikinci sınıf vatandaş olarak muamele görmeye devam eder ve otomatik hak reddedilir İngiltere'de yaşamak için.

Bu muamele, uluslararası hukukun temel ilkelerini ihlal etmekte ve 2002'den sonra Birleşik Krallık dışındaki vatandaşlıklarından vazgeçen veya kaybeden bazı İngiliz vatandaşlarını etkin bir şekilde vatansız ve Birleşik Krallık'ta arafta kalmış durumda bırakarak İngiliz vatandaşlığı kavramını küçültmektedir.

İngiliz vatandaşlık yasasının kapsamlı bir revizyona ihtiyacı var. Halihazırda milletimizin bir parçası olanların vatandaşlık kazanmasını kolaylaştırmak için hemen gerçekleştirilebilecek reformlar da var.
Hükümet, Birleşik Krallık'ın tarihi görevlerini yerine getirmek ve entegrasyonu daha iyi kolaylaştırmak istiyorsa, şunları yapmalıdır:

Vatandaşlık için fiziksel ikamet şartlarını daha basit ve daha esnek hale getirin – vatandaşlık hukuku, Göçmenlik Kurallarında yeterince ele alınabilecek yerleşim öncesi ikamet testlerini tekrarlamamalıdır;
Silahlı kuvvetler gazileri, NHS kilit çalışanları, kalan İngiliz vatandaşları ve çocuklar için ücretlerin kaldırılması dahil olmak üzere göçmenlik ve vatandaşlık ücretlerini azaltın; ve
İngiliz vatandaşlığına giden tüm yollarda yabancı uyruklulara göre ayrıcalıklı olması gereken tüm İngiliz vatandaşları sınıflarına İngiliz vatandaşlığı sağlayın.

İngiltere Başbakanı Jonhson'a yönelik istifa baskısı artıyor

Türk halkı ev alana vatandaşlık verilmesini istemiyor

Yetenekli yabancıya vatandaşlık verilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)