BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel borçlar, finans krizini hatırlatıyor----

Küresel borçlar, finans krizini hatırlatıyor

Küresel borçlar, finans krizini hatırlatıyor
11 Mart 2021 - 11:16 www.finansgundem.com

Tüm dünyada pandemi etkilerini azaltmak için tahvil ihraçları hızla devam ederken bu durum şirket temerrütlerini 2009'dan bu yana en yüksek seviyeye taşıyabilir. S&P, küresel borç/GSYH'nin %267'ye yükseldiğini öngördü

S&P Global Ratings'e göre küresel borç geçen yılın sonunda 201 trilyon dolarla, borcun gayrisafi yurtiçi hasılaya oranı ise %267 ile rekor kırdı. Küresel kaldıracın yüksek seviyelere çıkmasıyla özel sektör temerrütlerinin 2009 finans krizinden bu yana en yüksek seviyede gerçekleşebileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Tahvil ihraçlarıyla kümülatif artan borçların yarattığı riskler bu ay ABD tahvil getirilerinde yaşanan yükselişle su yüzüne çıktı.

Yükseliş özel sektör tahvillerini de vurdu. Özel sektör tahvil piyasası dalgalı seyrini korurken Asya'da yatırım yapılabilir seviyedeki dolar tahvillerinde aralık son bir ayın zirvesine çıkacak kadar açıldı.

S&P, çöp notuna sahip şirketlerde 12 aylık temerrüt oranının 2021 sonunda %7'ye yükselebileceğini öngörüyor. Geçen yıl %6,6 seviyesinde olan oran, Avrupa için %5,3'ten %6,5'e çıkacak diye belirtildi.

S&P'ye göre ağır borç yüküyle birlikte, havayolları ve turizm gibi korona virüsten etkilenen sektörlerdeki kredi kalitesi 2022 sonrasına kadar iyileşmeyebilir. Kredi derecelendirme şirketi yine de rekor borçlanma oranlarına rağmen küresel toparlanma sonucu bir borç krizinden kaçınılacağını düşünüyor.

ABD Hazinesi tahvil ihracı ile 38 milyar dolar borçlandı

Tahvillerde yükseliş zayıflar mı?

Dow Jones'un tarihi rekoru nasıl gerçekleşti?

Doların geri çekilmesinde kritik seviye

ABD'de 5 aylık bütçe açığı 1 trilyon doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)