BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaKüresel bankacılık sistemine Çin damgası----

Küresel bankacılık sistemine Çin damgası

Küresel bankacılık sistemine Çin damgası
15 Kasım 2015 - 08:23 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük 50 bankasının aktif toplamı içinde Çin bankalarının payı yüzde 28'e ulaştı

Dünyanın en büyük 50 bankasının aktif toplamının yaklaşık üçte birini Çin bankaları oluşturuyor.

Dünya bankalarının mercek altına alındığı "www.relbanks.com" sitesinden derlenen bilgilere göre, 2015 yılının haziran ayı rakamlarıyla dünyanın en büyük 50 bankasının toplam varlığı 68,5 trilyon dolar olarak gerçekleşti.

Dünyanın en büyük 50 bankası içinde Çin'den 12, ABD'den 6, İngiltere, Fransa ve Japonya'dan 5'er, Kanada ve Avustralya'dan 3'er, Almanya , İtalya, İspanya, İsviçre, Hollanda'dan 2'şer ve İsveç'ten 1 banka yer alıyor.

Toplam varlık açısından dünyanın en büyük bankası 3,6 trilyon dolarlık Industrial & Commercial Bank of China'yı, 2,9 trilyon dolarlık China Construction Bank Corp, 2,8 trilyon dolarlık Agricultural Bank of China ve 2,6 trilyon dolarlık Bank of China takip etti. Listenin beşinci sırasında ise 2,5 trilyon dolarlık İngiliz HSBC Holdings yer aldı.

- "Çin, ABD, İngiltere, Fransa ve Japonya bankalarının toplam payı yüzde 77"

Öte yandan, listede yer alan 50 bankanın ülkelere göre toplam aktif büyüklüğü sıralandığında, birinci ülke 19,2 trilyon dolarlık aktifle Çin oldu.

Çin'i, bankalarının aktifleri yaklaşık 9,7 trilyon dolara ulaşan ABD, 8 trilyon dolarla İngiltere, 7,9 trilyon dolarla Fransa ve Japonya takip etti.

Toplam varlıkları açısından bakıldığında Çinli bankalar dünyanın en büyük 50 bankasının toplam varlığının yaklaşık yüzde 28'ini oluşturdu.

ABD bankaları toplam varlıklar içinde yüzde 14,2, İngiltere bankaları yüzde 11,7, Fransa ve Japonya bankaları ise yüzde 11,5 pay aldı.

Çin, ABD, İngiltere, Fransa ve Japonya bankaları toplamda yüzde 77'lik kısmı oluştururken, geri kalan yüzde 23'lük payı da çeşitli ülkelerden 17 banka paylaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)