BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurbanlar Brezilya'dan gelebilir!----

Kurbanlar Brezilya'dan gelebilir!

Kurbanlar Brezilya'dan gelebilir!
02 Ekim 2013 - 10:33 www.finansgundem.com

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Brezilya'dan hayvan ithalatı konusunda açıklama yaptı

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Brezilya'dan hayvan ithalatı konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığını ve şartların yerine getirilmesi halinde bu ülkeden canlı hayvan ve et getirilebileceğini söyledi.
Brezilya'nın bazı tarım ürünlerinde en büyük üretici, bazılarında ise en büyük ihracatçı konumunda olduğuna dikkat çeken Eker, görüşmelerin verimli geçtiğini ifade etti. Her iki tarafın da işbirliği konusunda niyet bildiriminde bulunduğunu söyleyen Eker, tarım ve hayvancılık alanında işbirliği için Ocak ayında Brezilyalı bakanın Türkiye'ye geleceğini ve imzalanan iyi niyet anlaşmalarının ötesine geçilerek ortak çalışmalar yürütülebileceğini sözlerine ekledi.
BREZİLYA'DAN TOPRAK KİRALAYIP SOYA EKİLEBİLİR
İki ülke arasında hayvancılık, kırsal kalkınma, meyvecilik ve laboratuvar verilerinin paylaşımı gibi konularda iş birliği yapılabileceğine değinen Eker, Brezilya tarafının Türkiye'den transit hayvan geçişine izin verilmesini talep ettiğini belirtti. Bunun mümkün olabileceğini ancak öncesinde transit toplama merkezlerinin kurulması gerektiğini ifade eden Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Brezilya'dan hayvan ithalatı konusunda herhangi bir kısıtlamanın olmadığını ve şartların yerine getirilmesi halinde bu ülkeden canlı hayvan ve et getirilebileceğini vurguladı.
Bakan Eker ayrıca, Türkiye'nin buğday üretiminde bölgenin önde gelen ülkelerinden biri olarak Brezilya'ya un ihraç etme kapasitesinin yüksek olduğuna değindi. Eker son olarak Brezilya'nın geniş ve verimli topraklarının kiralama yoluyla özel sektör tarafından değerlendirilmesi durumunda Brezilya hükümetinin çeşitli teşvikler sunabileceğini belirtti.
TARIM ALANINDA İŞBİRLİĞİ MÜMKÜN
Türkiye'nin son on yılda tarım sektöründe kaydettiği gelişmeye dikkat çeken Eker, "Brezilya 2,5 milyon kilometre karelik ekilebilen arazisiyle dünyanın dördüncü tarım ekonomisi. Biz de 240 bin kilometre karelik ekilebilir arazimizle Avrupanın birincisi, dünyanın da yedinci tarım ekonomisiyiz. Brezilya da biz de büyük mesafeler katettik ve birlikte yapabileceğimiz bazı şeyler olduğuna inanıyoruz" dedi.
Asya ve Ortadoğu'da tarımsal ürün gen merkezinin Türkiye olduğunu söyleyen Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, biyo-çeşitlilik zengini olan Türkiye'de 4 bin endemik bitki çeşidi olduğunu hatırlattı. Ayrıca 2010 yılında hizmete giren Tohum ve Gen Bankası'nın 250 bin çeşit tohum kapasitesine sahip olduğunu ve şu anda 80 bin çeşit tohum ve genin özel şartlarda canlı olarak muhafaza edildiğini açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)