BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKurban kesecekler dikkat!----

Kurban kesecekler dikkat!

Kurban kesecekler dikkat!
10 Eylül 2013 - 14:38 www.finansgundem.com

Müslümanlar kurban kesecekleri zaman vergi verecek

Belçika'da Müslümanlar kurban vergisi ile şok oldu.  Flaman Bölgesi içinde yer alan  Mechelen kentinde belediye, Kurban Bayramı’nda kesilecek her koyun için 15 euro  vergi alınmasına karar verdi.  Mechelen’deki camilerin kararı boykot çağrısı yaptığı bildirildi. Mechelen Belediyesi’nin  N-VA’lı (Flaman Milliyetçi Partisi) Başkan Yardımcısı Marc  Hendrickx, belediye olarak aldıkları vergi kararını savunurken, “ Müslümanların kurban  kesimi nedeniyle oluşan masrafları karşılanmasında katkısı olması gerektiğini” söyledi.  “Kurban kesimi için özel taban malzemesi, kesimin sorunsuz  gerçekleşmesi için belediyeden  personel görevlendirilmesi gibi masraflar yapılıyor. Bunlar belediyenin görevleri içinde değil.
“KESMEYİN ÇAĞRISI”
Bu masrafların karşılanması için de kurban kesenlerden bir katkı bekliyoruz”  diyen Çeşitlilikten Sorumlu  Başkan Yardımcısı Hendrickx,  “Camilerin aldıkları boykot  kararını üzücü bulduğunu, ama mutlaka bir çözüm bulunacağı  kanaatinde olduğunu” kaydetti. Mechelen’de bulunan camiler kararı tepki le karşılarken,  Müslümanlara kurban kesmeme çağrısında bulundular. Fas Camisi Derneği Başkanı Mesbah  El Hassan, “Her yıl kurban  bayramından sonra bir değerlendirme yapılıp değişiklikleri konuşuyorduk. Ama bu yıl birden bire bu karar ile karşılaştık. Karar öncesi bizlerle bir  görüşme yapılmasını beklerdik.  Ayrıca bu karar koyunculuk  yapan çiftçiler için de iyi olmadı” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)