BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili uzatılacak mı?----

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili uzatılacak mı?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili uzatılacak mı?
08 Temmuz 2017 - 17:37 www.finansgundem.com

Bu yıl Kurban Bayramı'nın Zafer Bayramı'nın hemen sonrasında bayramın kutlanacak olması uzun tatil ihtimalini güçlendiriyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili uzatılacak mı?

Kurban Bayramı ne zaman sorusu, tatilini planlamak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Eylül ayının ilk haftası tatil planı yapacak olan vatandaşlar, konuyla ilgili detayları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı takvime göre öğrenecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte, milyonlarca kişinin merakla araştırdığı Kurban Bayramı ne zaman sorusunun cevabı!

Yılın ilk dini bayramı olan Ramazan Bayramı’nı geride bırakan vatandaşların gözü kulağı Kurban Bayramı takvimine çevrildi. Bu yıl resmi bayramların genellikle hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle daha az tatil yapan vatandaşlar, 2017 Kurban Bayramı’nın hangi günlere denk geldiğini ve tatilin kaç gün süreceğini merak ediyor. 2017 Kurban Bayramı tarihi Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayınladı.

Vatandaşlar, arefe gününün tam gün tatil edilmesi halinde toplamda 6 gün tatil yapılmış olacak.

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı arefesi (yarım gün tatil)
1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (resmi tatil)
2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (resmi tatil)
3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (resmi tatil)
4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. gün (resmi tatil)

TATİL GÜNÜ 6'YA ÇIKABİLİR

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

BAKAN ÇELİK’TEN HATIRLATMA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda dişi hayvan kesimini yasakladıklarını belirtti.Çelik, Kurban bayramında dişi hayvan kesimini yasakladık. Kurban pazarına girmemesi için çok sıkı denetim yapacağız. Pazara gelişini engelleyeceğiz dedi.
Vatandaşlar açıklamalarımızı dikkate alsın istiyoruz. Bu milli bir meseledir. Keserek çözemeyiz, hayvan varlığımızı artırmalıyız vurgusunu yaptı.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)