BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKur'an kursunda dayak! Diyanet'ten açıklama----

Kur'an kursunda dayak! Diyanet'ten açıklama

Kur'an kursunda dayak! Diyanet'ten açıklama
26 Eylül 2020 - 08:40 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş Elbistan'daki bir Kur'an kursunda skandal görüntüler ortaya çıktı. Kursta kalan yatılı çocuğu bir kişinin terlikle dövmesi bir vatandaş tarafından kameraya kaydedildi. Konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı açıklandı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Bedirefendi Kur’an kursunda çekildiği belirtilen görüntülerde Kur’an kursunda yatılı kalan çocuğa bir kişinin şiddet uyguladığı görülüyor. Çocuğun acı çekmesine ve ağlamasına aldırmayan kişi, elindeki terlikle küçük çocuğa vurması kameraya yansıyor.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BUNUN HESABINI SOR”

Görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, şu ifadeleri kullandı:

* Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan'daki Bedirefendi Kuran kursunda çekildi.

* Diyanete bağlı kuran kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz.

* Atatürk'e hakaret eden Diyanet İşleri Başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver.

ERBAŞ: KONUNUN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, görüntülerin ardından ilgili birimlere soruşturma başlatılması talimatını verdiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Erbaş, şunları belirtti:

* Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan İlçemizdeki bir Kur'an Kursu'nda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim.

* Gözaydınlığımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik onların onurunu hiçe sayan, haklarına göz diken ve şiddete başvuran hiçbir anlayış asla tasvip edilemez. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.

İDARİ VE ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Elbistan Kaymakamlığı, konuyla ilgili idari ve adli tahkikatın başlatıldığını bildirdi.

Kaymakamlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

* Müftülüğümüze bağlı Bedirefendi Kur’an kursuna ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

* Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur’an kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır.

* Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

VALİ VE İL MÜFTÜSÜ CHP’Lİ VEKİLİ ARADI

Öztunç, Kahramanmaraş Valisi ve il müftüsünün kendisini arayarak soruşturmayı hızlı bir şekilde açtıklarını belirttiğini duyurdu.

Öztunç paylaşımında “Az önce paylaştığım görüntünün ardından Kahramanmaraş Valimiz ve il müftümüz beni telefonla arayarak gerekli soruşturmayı hızlı bir şekilde açtıklarını belirttiler. Kahramanmaraş valimiz ve il müftümüze teşekkür ediyorum. Bu çocuklar hepimizin” ifadelerini kullandı. (Sözcü)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aliş27 Eylül 2020 17:27

    Yani çocuklar hiçbiryerde dayak yemiyor, rencide olmuyor. Kuran kursu olunca her şey büyük suç. Diyanet işleride gaza geldi, O çocuk evde Anadan babadan 3 öğün sopa yiyen bir çocuktur. Hoca dövünce iş ortada