BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurallara uymayan balıkçılara 23,6 milyon TL ceza kesildi----

Kurallara uymayan balıkçılara 23,6 milyon TL ceza kesildi

Kurallara uymayan balıkçılara 23,6 milyon TL ceza kesildi
05 Aralık 2019 - 14:15 www.finansgundem.com

Avlanması yasak tür ve boyutlarda balık avlayanlara, ava kapalı  sahalarda ve yasak av araçlarıyla avlananlara yönelik 2019 yılının ilk 10 ayında 23,6 milyon liralık yaptırım uygulandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünleri kaynaklarının korunması ve  sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi amacı ile balıkçılara  yönelik denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, balıkçılık av sezonunun 1 Eylül 2019 tarihinde açıldığını  belirterek, su ürünleri kontrol ekiplerinin denizlerde, karaya çıkış  noktalarında, nakil güzergâhlarında, balık hallerinde ve perakende  satış yerlerinde mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına dayalı  olarak denetim yaptığını söyledi.

Bakan Pakdemirli, denetimlerde avlanılan türlerin yanı sıra bu  türlerin yasal avlanma boyutlarına, kullanılan av araçlarına, av  sahalarına, ruhsat ve belgelere ilişkin hususların denetlendiğini  ifade etti. Denetimlerde bakanlık ekiplerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Emniyet kuvvetlerinin de etkin rol oynadığını ifade eden Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilir balıkçılık için kurallara uymayan balıkçılara göz  açtırılmıyor Bu kapsamda 2019 yılının ilk 10 ayında 94 bin 442 adet su  ürünleri denetimi yapıldı. Denetimlerde 588 ton su ürünü ile 2 bin  muhtelif ağ ve av aracına el konulurken, kurallara aykırı davrananlara 23,6 milyon liralık idari para cezası uygulandı.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)