BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKur korumalı mevduatta yeni rekor!----

Kur korumalı mevduatta yeni rekor!

Kur korumalı mevduatta yeni rekor!
24 Şubat 2023 - 09:21 www.finansgundem.com

BDDK verilerine göre kur korumalı mevduat, geçen hafta 16,4 milyar TL'lik artışla 1 trilyon 499 milyar lirayı aşarak yeni zirvesine ulaştı.


BDDK 17 Şubat haftasına ilişkin bankacılık sektörü verilerini açıkladı. Buna göre kur korumalı mevduat (KKM) hesapları söz konusu haftada bir önceki haftaya göre 16 milyar 434 milyon TL artarak 1 trilyon 499 milyar 852 milyon TL'ye ulaştı. Böylece KKM hesaplarında yeni zirve görülmüş oldu.

Geçen haftayla beraber KKM hesaplarında 6 hafta üst üste yükseliş yaşanmış oldu.

KKM hesapları 6 Ocak haftasında 1 trilyon 370 milyar 9 milyon liraya kadar düşmüştü. Bu haftadan sonra ise rüzgar tersinde döndü. 6 haftada KKM hesaplarında 129 milyar 843 milyon liralık artış yaşandı.

YÜKSELİŞTE ATILAN ADIMLAR ETKİLİ OLDU

Habertürk'ten Selim Karahan'ın derlediği habere göre; Özellikle 27 Ocak haftasından sonra ise KKM'deki yükseliş hızlandı. Bunda atılan adımlar etkili oldu. Söz konusu haftada Merkez Bankası , bankalara taraf olduğu Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz üst sınırını kaldırdı. KKM'de eğer kurdaki yükseliş faiz getirisinden yüksekse aradaki fark tasarruf sahibine ödeniyor. Bu hesaplamada baz alınacak kur seviyesini Merkez Bankası günlük olarak açıklıyor. Eğer kurdaki yükseliş Faiz oranının altındaysa normal mevduat faizi ödeniyor. Mevduatta faiz limitinin kaldırılmasıyla kurdaki yatay seyrin azalttığı KKM'nin cazibesinin yeniden yükseltilmesi hedeflendi.

KKM hesaplarını açabilmek için son tarih daha önceden 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti. Ancak aralık ayında alınan kararla bu tarih 31 Aralık 2023'e uzatıldı.

KKM'nin bütçeye maliyeti belli oldu

 

Şirketlere KKM'de vergi istisnası kapsamı genişletildi

 

Küresel piyasalarda yön arayışı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YTD24 Şubat 2023 10:43

    Kur koruma tamamen palavra insanları aldatmak için hiçbir banka yüzde onikiden fazla faiz vermiyor yüzde yirmi beş diyerek yatırımcıları aldatıyorlar tamamen sahte bir dünya kurgulamışlar tamamı halkı aldatıyor bankalar artık ülkede en güvensiz kurum haline geldiler aklı olan bunlara yatırımını dövizini bozdurup yatırmaz