BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKur korumalı hesaplarla ilgili yeni tebliğ----

Kur korumalı hesaplarla ilgili yeni tebliğ

Kur korumalı hesaplarla ilgili yeni tebliğ
01 Şubat 2022 - 04:44 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi tebliğinde değişiklik yaptı. Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Döşünümün Desteklenmesi hakkında Tebliğ'de değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğde "Merkez Bankası, bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkilidir." denildi.

Altın hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesine ilişkin yayımlanan Tebliğ'de de Merkez Bankası'nın, bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkili olduğu belirtildi.

Öte yandan yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye'deki bankalardaki döviz hesapları da istemeleri halinde TL'ye dönüştürülebilecek. Dolar, Euro, sterlin hesabını TL'ye çeviren yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, destek uygulamasından yararlanacak.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bekir Çelik02 Şubat 2022 21:25

    Tüketici güven endeksi ABD’de patlak veren ve bize de ağır etkileri olan 2008 yılındaki  Lehman-braders krizinde 58.8 imiş. 2015 yılındaki hükümet kurulamamış, seçim iptal edilmiş, terör eylemleri vs. O konjektürde 55,5, 2018 yılındaki Rahip bronson krizinde 57,6 imiş. Bu endeks 2021 yılı kasım ayında 47.3 düşmüş. Kur oynaklığı ve enflasyonun insanları ne kadar perişan ettiğinin en güzel anlatımıdır. Enflasyon hırsızlıktır, ahlaksızlıktır, kanunsuz vergi toplamaktır, bir hükümetin vatandaşlarına karşı uyguladığı en büyük EKONOMİK suçtur.

  • Ali01 Şubat 2022 18:51

    Faiz günah ama halkı yoksullaştırmak sevap. kur korumalı mevduat saçmalığı ile parası olanın çıkarlarını parası olmayanlardan çıkarmak da çok sevap herhalde. Bu nasıl bir çelişkidir böyle. Nas var diye faiz indir haklı yoksullaştır cezalandır ama bakara takara diye kuran ayetleriyle dalga geçen bakanı ödüllendir. o zaman nerde kaldı nas nerde kaldı bakara nerede kaldı din iman.  halkı kandırmak için kullanılabilecek en ateşli silah dindir ve bunu çok iyi kullanıyorlar. 

  • Kaçkar KAPLANI01 Şubat 2022 15:09

    Bizim faizle işimiz yoktu, faizlere de ezilmiyorduk zaten ama siz faiz sebep enflasyon sonuç dedikten sonra yaptığınız apansız zamlardan sonra zamlara ezilir olduk be Reis. Yani zam sebep halkın ezilmesi sonuç oldu.

  • Osman Serici01 Şubat 2022 12:46

    TCMB'nin 128 milyar dolarını kaybedenler. Yanlış politikalarının bedelini halka yüklemek için Negatif reel faize zorluyorlar. Enflasyon % 40, faiz ise sadece %17 bu nereye kadar sürdürülebilir.

  • Mucise Reis ;)01 Şubat 2022 11:24

    Hangi merkes bankası yetkilerini bağımsızc akullanıyorda, yetki verilecekde kullanacak mışşş :D

  • osmanlı torunu01 Şubat 2022 09:36

    19 yıldır yüksek faiz vermeye devam eden reisi tebrik ediyorum