BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKünefe NFT oldu----

Künefe NFT oldu

Künefe NFT oldu
09 Şubat 2022 - 10:41 www.finansgundem.com

NFT projelerine bir yenisi eklendi. Bir Türk tatlı restoranı künefe, baklava ve dolama gibi tatlıların NFT versiyonlarını üretti.

Önümüzdeki üç yılda 80 milyar dolar hacme ulaşması beklenen NFT (benzersiz dijital varlık) pazarı her gün başka bir yenilikle şaşırtıyor. Daha önce internetin kaynak kodlarından bir gazete makalesine birçok gerçek varlığı dijital ortama taşımayı mümkün kılan NFT projelerine sıra dışı bir yenilik de Türkiye’den geldi. Beyzade Künefe Ortağı Ercan Kılıç, “Retro oyunlardan uyarlamalarla künefe, baklava, dolama gibi çeşitli tatlılarımızı ve Antep fıstığını NFT’lere dönüştürerek Türkiye’de bir ilke imza attık. Oluşturduğumuz 10 farklı dijital varlığı dünyanın en büyük NFT pazarı OpenSea platformunda kullanıcıların beğenisine sunduğumuz için gururluyuz” açıklamasıyla projeyi duyurdu. Ercan Kılıç “Çok yakında sanal evren metaverse’te de bir konsept çalışmaya imza atacağız” dedi.

Geleneksel tatlıların NFT’lerini bir döneme damgasını vuran retro oyunlardan ilhamla tasarlayan Volantis Digital Agency kreatif ekibinden Alperen Özmen ise “Beyzade Künefe’yle NFT dünyasında önemli olanın konsept yaratmak olduğu konusunda anlaştığımız için keyifli ve güzel bir çalışma yaptığımıza inanıyorum” yorumunda bulundu.

NFT satışında rekor

 

ABD’den NFT’ler için ‘yeni riskler’ uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)