BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin 'Kumarda 50 milyon dolar kaybettim' ----

'Kumarda 50 milyon dolar kaybettim'

 'Kumarda 50 milyon dolar kaybettim'
24 Nisan 2013 - 12:34 www.finansgundem.com

Ünlü sanatçı Serdar Ortaç’ın başı yine Maliyeciler’le belada

Ünlü sanatçı Serdar Ortaç, 20 yılda kumarda 50 milyon dolar kaybettiğini ve daha sonra tövbe edip kumarı bıraktığını söyledi. Ortaç, dün de çark edip, “Espri yaptım” dedi. Ancak, Maliye ilk beyanı takibe aldı bile. 20 yılda Ortaç’ın bu 50 milyon doları kazanmış olması dahası vergisini de ödemiş olması lazımdı.
Hebertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, ünlü sanatçı Serdar Ortaç’ın başı yine Maliyeciler’le belaya girecek görünüyor. Sanatçı önceki gün 20 yılda kumarda 50 milyon dolar (90 milyon TL) kaybettiğini ve daha sonra kumar oynamayı bıraktığını söyledi. Haber gazetede yayınlanınca da Maliye Bakanlığı müfettişleri alarma geçerek durumu takibe aldı. Dün bir anda açıklamasından çark eden Ortaç, bunun bir espri olduğunu dile getirerek, “Sahnede şarkı söyledikten sonra kumar oynayanlara şov yaptım. Bu kadar para mı var? 2-3 milyon dolar kaybetmişimdir” diye açıklama yaptı. Normal şartlarda dilin kemiği yok, isteğinizi söyleyin ama iş vergiye geldiğinde insanların konuştuklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Nasıl mı? Ortaç’ın ilk beyanına göre 20 yılda en az 90 milyon lira kazanmış olması gerekiyor ki onu kumarda kaybetsin. Kazancın doğal sonucu olarak da öncelikle vergisinin ödenmesi lazım. Eğer ödemezseniz vergi kaçakçısı olursunuz.
CEZA YÜKSEK OLUR
Buna göre Ortaç’ın 20 yılda 90 milyon liralık kazanç nedeniyle en az 25 milyon lira gelir vergisi ödemesi gerekiyordu. Peki ödemiş mi? Bu rakamlara ulaşmak gayet kolay. İstanbul VergiDairesi her yıl en çok vergi ödeyen 25 sanatçının listesini yayımlıyor. Bu listede 20 yıl geriye gittik. Ortaç şimdiye kadar yaklaşık 2.5-3 milyon lira vergi ödemiş. Ortaç’ın bu listeye girmediği yıllarda da vergi ödemiş olma ihtimali var ama onlar da neredeyse çerez parası. Şimdi, MaliyeSerdar Ortaç’ın ilk beyanını dikkate alarak, “şaka”ya bakmazsa, Ortaç’a “Bize beyan ettiğin rakam ile 50 milyon dolar arasındaki fark neden?’ diye sorabilecek. Dahası kendini ihbar eden Ortaç’a bu ihbara dayanarak vergi cezası kesebilecek. Ceza tutarı ise verginin aslı ve bir o kadar da cezası yani 25+25=50 milyon TL olacak. Bu da yetmeyecek bir de 20 yıldır ödemediğivergi için faiz yürütülebilecek. Özellikle 2005 yılı öncesi faizlerin çok yüksek olduğunu göze alırsak Ortaç’ın ödeyeceği vergi ve ceza 100 milyon lirayı bulacak.
İKİNCİ KUMAR VAKASI ( 1.2 milyon dolar kazanmıştı)
Ortaç, daha önce de Kuzey Kıbrıs’ta kumar makinesinden 1.2 milyon dolar kazandığını iddia etmiş, vergisi ortaya çıkınca, “Kazandığımı kaybettim” demişti.
LİSTEYE SON YILLARDA GİRDİ
Serdar Ortaç’ın 2000 yılından bu yana, ilk 25 sanatçıyı gösteren listede ödediği vergileri inceledik. Görünen o ki 12 yılda Serdar Ortaç 2.5 milyon lira vergi ödemiş.
10 YILDA EN FAZLA VERGİYİ SAYAN ÖDEDİ
Son 10 yıla bakıldığında sanatçılar arasından en fazla vergiyi Seda Sayan olarak bilinen Aysel Gürsaçar’ın ödediği görülüyor. Sayan 10 yılda toplam 14.5 milyon lira vergi ödedi. İkinci sırada ise 14.2 milyon lira ile ünlü komedyen Cem Yılmaz var. 2001 ile 2012 arasındaki dönemde sanatçılar arasında en fazla vergiyi ödeyen üçüncü kişi 13.7 milyon lira ile Mehmet Ail Erbil olurken dördüncü Hülya Avşar’ın 7.6, 5’inci İbrahim Tatlıses’in ise 6.5 milyonu vergi olarak devlete ödediği görülüyor. Son açıklanan vergi rekortmenleri listesinde Seda Sayan sanatçılar arasında yine birinci olmuştu. Sayan 8.5 milyon lira gelir beyan edip bunun üzerinden 2.9 milyon lira vergi beyan etmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)