BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKullanımını durdurduğu aşıları yoksul ülkelere dağıtacak----

Kullanımını durdurduğu aşıları yoksul ülkelere dağıtacak

Kullanımını durdurduğu aşıları yoksul ülkelere dağıtacak
15 Nisan 2021 - 15:22 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Başkanı Hans Kluge, Danimarka'nın Kovid-19'a karşı ülkede kullanılan AstraZeneca aşılarını yapmayı durdurması sonrası, bu aşıları ekonomik açıdan gelişmemiş ülkelerle paylaşmayı düşündüğünü açıkladı.

Danimarka Sağlık Bakanlığı, nadir görülen ancak ciddi yan etkilere yol açtığı gerekçesiyle 14 Nisan tarihinde AstraZeneca aşılarının kullanımını "tamamen" durdurduğunu açıklamıştı.

Ülkede AstraZeneca aşısı yaptıran 150 bin kişiden sadece ikisinde "kan pıhtılaşması" görülmüş ve 11 Mart'ta söz konusu aşıların kullanımı geçici olarak askıya alınmıştı.
Çoğunluğu Avrupa'dan 19 ülke AstraZeneca'nın kullanımını durdurdu
İngiltere'nin prestijli üniversitesi Oxford ile İsveç iş birliğinde üretilen AstraZeneca aşısının, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyesine rağmen bugüne kadar 19 ülkede kullanımı durdurulmuştu.

Bu ülkeler arasında İsveç, Fransa, Danimarka, Almanya, Hollanda, İzlanda, İrlanda, Norveç, İtalya, Avusturya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Tayland, Endonezya, Lüksemburg ve İspanya yer alıyor. İngiltere ise söz konusu aşıyı kullanmaya devam ediyor.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), ülkede 7 kişinin AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısını olduktan sonra oluşan kan pıhtısından hayatını kaybettiğini doğrulamıştı.

Danimarka AstraZeneca aşısını tamamen bıraktı

 

Güney Kore, AstraZeneca aşısını askıya aldı

 

Yunanistan'da 30 yaş altına AstraZeneca yasağı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep EROL15 Nisan 2021 17:04

    Aşı zararlı ise halk sağlığını tehdit ediyorsa neden diğer fakir ülkelere gönderiyorsunuz.Hepiniz ezelden beri bencil ve kendini düşünen toplumlarsınız.Allah cezanızı verecek ve veriyorda.Gelişmemiş ülkeler sizin kobaylarınız değil.