BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKudüs'teki Hristiyanlar şehirden çıkarılıyor----

Kudüs'teki Hristiyanlar şehirden çıkarılıyor

Kudüs'teki Hristiyanlar şehirden çıkarılıyor
19 Aralık 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

Kudüs Anglikan Kilisesi ve İngiltere Kilisesi Başpiskoposları Kudüs'te yaşayan Hristiyanların durumuna dikkati çekti. Filistinli Hristiyanların sistematik olarak Kudüs'ten çıkarıldığını yazdı.

İsrail, sadece Filistinli Müslümanlara zulmetmiyor, Filistin'deki Hristiyanlar da İsrail'in işgal politikasının hedefinde.

Kudüs'teki Anglikan Kilisesi ve İngiltere Kiliselerinin Başpiskoposları ortak bir yazı kaleme alarak dünya kamuouyunun dikkatine sundu.

Yazıda, radikal Yahudi grupların, kutsal topraklardaki Hristiyanlara ve kiliselere yoğun fiziki ve sözlü saldırılarda bulundukları ifade edildi. Kudüs'teki Hristiyanların sistematik olarak zorla Kudüs'ten çıkarıldığına işaret edildi.

Başpiskoposlar, bu politika nedeniyle 100 yıl içerisinde Kudüs'teki Hristiyan nüfusun toplam nüfusun yüzde 2'sine gerilediğini vurguladı.

OSMANLI DÖNEMİNDE NÜFUSUN YÜZDE 10'U HRİSTİYANDI

1922'de Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetindeyken bu oranın yüzde 10 olduğu hatırlatıldı.

Kudüs'ün eski şehir bölgesinde 2 bin civarında Hristiyan kaldığı, 15 yıl içerisinde şehirde hiç bir Hristiyanın kalmayabileceği vurgulandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)