BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKudüs'te Yahudi yerleşimcilere protesto----

Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere protesto

Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere protesto
30 Mart 2022 - 00:34 www.finansgundem.com

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimcilerin İsrail polisi eşliğinde tarihi Petra Oteli'nin bir kısmını ele geçirmesi, diplomatların da katıldığı bir toplantıyla protesto edildi.

Doğu Kudüs'teki Petra Oteli'nde düzenlenen protestoya, Avrupalı diplomatların yanı sıra Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer de katıldı.

Protestoya katılan Filistinliler ile Kudüs'teki kiliselerin temsilcileri, Yahudi yerleşimcilerin Petra Oteli'nin ele geçirdikleri kısmından çıkarılmasını talep etti.

Kudüs Rum Ortodoks Kilisesinden tepki
Kudüs Rum Ortodoks Kilisesi Patriği 3. Theophilos, burada yaptığı açıklamada, "Maalesef, aşırılık yanlılarının (Ateret Cohanim) yasa dışı faaliyetlerini biz ve diğer kiliselerin temsilcileri defalarca uyardık. Suç işleyen bu grup, hukukun üstündeymiş gibi davranıyor." dedi.

Patrik 3. Theophilos, "İsrailli aşırılık yanlıları, sevgili kadim şehrimiz Kudüs'ü hedef alıyor ve ele geçiriyor. Yasa dışı ve tehlikeli icraatlarını herkese dayatıyor." şeklinde konuştu.

Kudüs'teki Rum Ortodoks Patrikhanesine ait tarihi Petra Oteli'nin Filistinli bir aileye kiralanan kısmı, 27 Mart akşamı Yahudi yerleşimcilerce ele geçirilmişti.

Hukuksuzluk dernekler üzerinden yürüyor
Fanatik Yahudiler tarafından yönetilen Ateret Cohanim Derneği, Doğu Kudüs'te Filistinlilerin nesillerdir yaşadığı evlerin, Yahudilere ait olduğunu iddia ederek sık sık Filistinlileri mahkemeye veriyor.

İsrail mahkemeleri ise genellikle Ateret Cohanim lehinde karar vererek işgali ve yasa dışı yerleşimi meşrulaştırıyor.

Zelenskiy, Putin ile görüşmek için Kudüs'ü işaret etti

 

Doğu Kudüs'teki Yahudiler için 730 yeni konut

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)