BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKudüs başkent olursa büyük kaos olur----

Kudüs başkent olursa büyük kaos olur

Kudüs başkent olursa büyük kaos olur
06 Aralık 2017 - 12:17 www.finansgundem.com

İsrail'in başkentinin Kudüs olacağı beklentisine Hükümet'ten sert çıkışlar geliyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Beyaz Saray'ın ABD Başkan Donald Trump'ın bugün yapacağı konuşmada ülkesinin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklayacağı ve büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması talimatı vereceği açıklamasına ilişkin, "Kudüs'ün başkent ilanı, bölgede büyük kargaşa, kriz, kaos ve çatışmalara kapı aralar, öngöremediğimiz olumsuzluklara gebedir. Kısaca Kudüs'ün başkent ilanı hepimiz ve herkes için büyük felaket olur" dedi.

Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, resmi Twitter adresinde "Kudüs müslümanların ilk kabilesidir, ortak davasıdır" açıklamasında bulundu.

"Kudüs, ümmeti Muhammed’in Mekke ve Medine’den sonra değer verdiği üçüncü şehirdir. Kudüs, Müslümanların ziyaretine gideceği üç mescidden biri olan Mescid-i Aksa’nın (diğer mescidler ise Mescid-i Haram,Mekke’dedir;Mescid-i Nebevi,Medine’dedir) bulunduğu şehirdir." ifadelerini kullanan Bozdağ, "Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Mirac mucizesinin şahididir ve Mirac mucizesinin gerçekleştiği yerdir. Kudüs, Müslümanların izzetidir;onurudur;şerefidir. Kudüs,sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır." dedi.

Kudüs ile ilgili açıklamalar yapan Başbakan yardımcısı, "Kudüs, Ortadoğu ve dünya barışının anahtarıdır. Kudüs,Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs’ün statüsü,uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınmıştır. Kudüs’ün statüsünü korumak,hem BM’nin,hem BM üyelerinin, hem Müslümanların ve hem de İslam ülkelerinin namus borcudur." derken, "Kudüs’ün başkent ilanı, büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini yok eder. Kudüs’ün başkent ilanı, bölgede büyük kargaşa, kriz, kaos ve çatışmalara kapı aralar; öngöremediğimiz olumsuzluklara gebedir. Kısaca Kudüs’ün başkent ilanı, hepimiz ve herkes için büyük felaket olur." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: BÜYÜK HATA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma girişimi ile ilgili olarak, "Bu büyük bir hata olacaktır. Bölgeye istikrar ve barıştan ziyade kaos getirecektir. Türkiye'nin tutumu bellidir. Buna sadece Müslüman dünyası değil, tüm dünya karşı çıkmaktadır. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a daha önce de söyledim, görüşmemde de bunu tekrar dile getireceğim."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 06 Aralık 2017 14:36

    Fetö kandırmıştır Trump 'u .. Bekir çok itici bir insan yazık bu ülkeye..

  • bb106 Aralık 2017 13:15

    Bu gerçekten son derece alakasız abartılı bir suni gündem oluşturmadan başka hiçbir şey değildir. Zarrab ve anlattıklarını yalanlama inkardan başka unutturma çabasıdır ama böyle kolay sonlanacak bir dava değil bu...anlayana....herkes bu davanın içeriği konusunda gerçekleri öğrenmekte ve film çevirenlerin neler yaptığı da gün gibi ortadadır. Abd bile kudüs onusunda ağzını açmamışken açsa bile bununda uduruk bir şey olacağı besbelliyken burada fırtına kopartılması traji komikten öteye gitmiyor...bunlarla asıl olan bitenleri millete unutturamazsınız...