BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüçük yatırımcılara Bitcoin uyarısı!----

Küçük yatırımcılara Bitcoin uyarısı!

Küçük yatırımcılara Bitcoin uyarısı!
22 Şubat 2021 - 15:27 www.finansgundem.com

İsveç piyasa otoritesi, ortalama tüketicilere Bitcoin ETF satılmasından kaçınılması çağrısı yaptı

İsveç'in finans gözlemcisi yatırım firmaları ve bankaları, ortalama tüketicilere borsada işlem gören kripto para odaklı fon ürünlerini (BYF)satmadan önce iki kez düşünmeye çağırdı.

Mali Denetleme Kurumu (FSA), riskli, karmaşık araçları neye bulaştıklarını anlamayan bireysel yatırımcılara satan şirketlere karşı önlem alacağını bildirdi.

Kripto para birimleri alanında daha fazla düzenlemenin kapısını da açan FSA, bu tür araçların "hepsi olmasa da çoğu tüketici için uygun olmadığını" ifade etti.

Avrupa'da borsada işlem gören kripto izleme ürünleri mevcut ve Şubat ayında Kanada'da bir Bitcoin ETF açıldı. Ancak ABD'deki düzenleyiciler, potansiyel manipülasyon ve likidite konusundaki endişeler nedeniyle şimdiye kadar kripto BYF'lere izin vermedi.

ETF nedir?

Türkiye’de Borsa Yatırım Fonu (BYF) olarak ifade edilen Exchange Traded Funds (ETF’s), fonun içerisindeki enstrümanlar dikkate alınarak, endeksin aynen kopya edilmesi ile oluşturulurken, hisse senedi, altın, bono ve döviz gibi farklı finansal araçlar kullanılarak kurulabilir.

Milyarder yatırımcı: Bitcoin altının yerini alıyor

JP Morgan’dan TL hazırlığı

Bitcoin ’de düzeltme hareketi mi?

Ripple, dava öncesi yükselişte

 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)