BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Küçük işletmelerin borçları faizsiz ertelenmeli"----

"Küçük işletmelerin borçları faizsiz ertelenmeli"

Küçük işletmelerin borçları faizsiz ertelenmeli
22 Kasım 2020 - 22:13 www.finansgundem.com

Babacan: Küçük işletmelere, esnafa, serbest çalışana kira desteği verilmeli ve borçları faizsiz ertelenmelidir.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Yozgat İl Kongresinde konuştu. Babacan’ın gündeminde dış politikadaki eksen tartışmaları, hukuk reformu ve pandemi döneminde uygulanan ekonomi politikaları vardı. Babacan şu ifadeleri kullandı:

Küçük işletmelerin borçları faizsiz ertelenmeli, kira desteği verilmeli

"Yıllarca ekonomiyi yönetmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Pandemi döneminde küçük işletmelerin vergi, stopaj ve SGK prim ödemeleri derhal ertelenmelidir. Ödemeler, pandeminin etkisi geçince uzun vadeye yayılmalıdır. Kredi borçları, en az 1 yıl ödemesiz olarak, uzun vadeye yayılmalıdır. Ötelenen bu borçlardan kesinlikle faiz alınmamalıdır. Ancak uzun vadeli ve sıfır faizli yapılandırma esnafımızı rahatlatır. Esnafımıza derhal kira desteği sağlanmalıdır."

Sözümüze geliyorlar ama icraat yok

"Ekonomiyi dibe batırdıklarını anlamaya başlayınca Avrupa Birliği’nden söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı. Senelerce “Ey Batı” diye diye ülkeyi içe kapattılar. Avrupa Birliği’ne “biz yolumuza, sen yoluna” diye meydan okuyup durdular. Sanki yıllardır Avrupa düşmanlığı yapan başkalarıymış gibi, Cumhurbaşkanı birden ani bir viraj aldı, U dönüşü yaptı. Nihayetinde bu konuda da bizim sözümüze geliyorlar. Türkiye’nin sözünün gücünü artırın, sorunlarımızı diplomasiyle çözün deyip durduk. Kopya çekiyorlar diyoruz ya. Lafta kopyaya devam ama icraatta bir şey göremedik."

Erdoğan: Son günlerde birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor

Sanayiciler ihracatta gözünü İtalya'ya dikti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)