BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKüçük işletmeleri dolandırılmaktan koruyacak uygulama----

Küçük işletmeleri dolandırılmaktan koruyacak uygulama

Küçük işletmeleri dolandırılmaktan koruyacak uygulama
03 Haziran 2021 - 12:21 www.finansgundem.com

Küçük işletmelerin yeni tip dolandırıcılık yöntemlerine karşı tetikte olması önemli bir konu. HSBC’nin İngiltere birimi işletmelere dolandırıcılık konusuyla ilgili güncel bilgi sağlayan yeni bir uygulamayı kullanıma sundu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC’nin İngiltere birimi işletmelerin yeni çıkan dolandırıcılık yöntemlerine karşı tetikte olmaları için yeni bir uygulama kullanıma soktu. Dolandırıcılıklara karşı farkındalığı hedefleyen uygulama kullanıcılarına konuyla ilgili güncel haberleri paylaşıyor.

Finextra'nın haberine göre, ücretsiz uygulama kullanıcılara yeni dolandırıcılık yöntemleri ve dolandırıcılık taktikleri hakkında bildirimler göndermenin yanı sıra, dolandırıcılığa kurban düşmekten nasıl kaçınılacağına dair tavsiyeler ve ipuçları içeriyor ve müşterilerden gelen gerçek dolandırıcılık hikayelerini paylaşıyor.

HSBC UK Ticari Bankacılık Birimi’nin Küçük İşletmeler Bankacılığı Başkanı Peter McIntyre konuyla ilgili yorumlarında, “İşletmelerin en güncel bilgi ve tavsiyelerle donatılmasıyla, zorlukla kazandıkları fonlarından herhangi bir kısmını kaybetmeden sahtekarlıkları ve dolandırıcılıkları tespit etmek için daha iyi bir konuma yerleştirileceklerine inanıyoruz” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre işletme birimindeki müşterileri ile birlikte geliştirilen uygulama, altı aylık bir deneme sürecinde kullanıcılarından gelen olumlu bildirim aldı. Uygulama HSBC müşterisi olsun ya da olmasın tüm işletmelerin kullanımına sunuluyor.

Uygulamanın erken dönem kullanıcılarından olan İngiltere merkezli bir inşaat şirketinin patronu olan Danny Lucas, şirketinin her gün kötü amaçlı e-posta bombardımanı altında olduğunu söylüyor.

Lucas, "İnternet bankacılığı işletmemizin can damarıdır ve dışarıda olan dolandırıcılıklar hakkında bir farkındalığa sahip olmak ve yeni taktikler hakkında bilgilendirilmek kesinlikle hayati öneme sahiptir. Son altı aydır test ettiğimiz HSBC UK dolandırıcılık uygulaması, ekibimiz için harika bir istihbarat kaynağı olduğunu kanıtladı ve bize finansal suçlarla mücadelede ekstra bir araç sağlıyor" ifadelerine yer verdi.

İngiltere’de normalleşme gecikebilir

 

12 ilde dolandırıcılık operasyonu: 39 gözaltı

 

Bitcoin'e yeni rakip mi geliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)