BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüçük işletmeler de işten çıkarma yolunu seçiyor----

Küçük işletmeler de işten çıkarma yolunu seçiyor

Küçük işletmeler de işten çıkarma yolunu seçiyor
01 Aralık 2022 - 16:22 www.finansgundem.com

Dev teknoloji şirketlerinde yaşanan toplu işten çıkarma furyasına, ABD’deki küçük işletmeler de dahil oluyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İşten çıkarmalar ve tasfiyeler ABD’li dev şirketlerin yanı sıra küçük şirketlerde de görülmeye başladı. Küçük ölçekli firmaların çalışan sayısı pandemi öncesi döneme göre düşüş eğilimine girdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de küçük işletmelerde çalışanların sayısı, Ekim ayından bu yana 305 bin kişi düştü. Bu oran, bir önceki aya göre 137 bin kişilik bir artışa karşılık geliyor.

İşten çıkarmalar hızla artıyor

Bloomberg’den Alexandre Tanzi’nin haberine göre, ABD’deki küçük işletmelerin çoğu, ekonomideki kötü gidişattan etkilenerek çalışanlarını işten çıkarma yoluna gidiyor. Çalışma İstatistikleri Bürosu (Bureau of Labor Statistics – BLS) tarafından yayınlanan verilere göre, Ekim ayında 10'dan az çalışanı olan işletmelerde yaklaşık 305.000 çalışan işini kaybetti. Bu, bir önceki aya göre 137 bin kişilik bir artış yaşandığı anlamına geliyor. Bu aynı zamanda, BLS tarafından açıklanan firma boyutu kategorilerinin herhangi birindeki en büyük değişikliğe karşılık geliyor.

Küçük şirketler, yetenekli çalışanları elinde tutamıyor

ABD'de küçük işletmelerde yaşanan bu personel düşüşü, pandeminin birçoğunu kapanmaya zorladığı Mayıs 2020'den bu yana yaşanan en büyük işten çıkarma dalgası oldu. Şimdi, ekonominin yavaşladığına dair işaretlerin ortasında, pandeminin başlangıcından beri yetenek bulma mücadelesi veren birçok firmanın çalışanlarını elinde tutmaya çalışması bekleniyor. Ancak bu, zayıf tüketici talebi veya yüksek borçlanma maliyetleri gibi darbelerin altından kalkabilecek finansal tamponlardan yoksun olan en küçük firmalar için daha zor gözüküyor.

ADP Research Institute ve Stanford Digital Economy Lab iş birliğiyle yayınlanan verilere göre ise, ABD'deki küçük işletmelerin istihdam ettiği toplam iş gücünün pandemi döneminde küçüldüğü ifade ediliyor.

Pandemi dönemi öncesinde 20'den az çalışanı olan firmalarda toplam 27,5 milyondan fazla kişi çalışırken, En son ADP verilerine göre bu sayı şu anda 25 milyonun altında seyrediyor. Buna karşılık, personel büyüklüğüne göre diğer tüm firma kategorilerinde ise istihdam artışı görülüyor.

ABD'de işten çıkarmalar 22 ayın zirvesinde

 

H&M, 1500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı

 

İşten çıkarılanlar için 3 altın öğüt

 

Teknoloji devleri, on binlerce çalışanı işten çıkarıyor

 

Teknoloji devlerinde işten çıkarmalar resesyon işareti mi?

 

Amazon 10 bin çalışanını işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)