BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüba'da protestoculardan biri hayatını kaybetti----

Küba'da protestoculardan biri hayatını kaybetti

Küba'da protestoculardan biri hayatını kaybetti
14 Temmuz 2021 - 04:57 www.finansgundem.com

Küba'da hükümet karşıtı protestolara katılan göstericilerden biri hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren vatandaşın 36 yaşında olduğu öğrenildi

Küba haber Ajansı'nda (ACN) çıkan habere göre, dün başkent Havana'nın çeşitli noktalarında hükümet karşıtı protestolara katılan göstericilerden biri öldü.

Yaşamını yitiren vatandaşın 36 yaşında olduğu öğrenildi.

Küba'da yüzlerce kişi sokaklara döküldü

Protestolara katılan onlarca kişi gözaltına alınmıştı

BBC'nin haberine göre, Küba'da göstericilere müdahale eden polisin protestoculara biber gazı sıktığı ve bazılarını da dövdüğü görüntüler sosyal medyaya yansımıştı.

Sosyal medya platformlarında protestocuların gözaltına alınmaya devam ettiği yönünde paylaşımlar yapılmış, ayrıca kar amacı gütmeyen insan hakları örgütü Cubalex, pazar gününden bu yana yaklaşık 100 kişinin gözaltına alındığı iddiasını paylaşmıştı.

Küba'da hükümet karşıtı gösteriler

Küba'da hafta sonu binlerce kişi, düzenledikleri gösterilerde, ülkede kötüleşen ekonomik şartları protesto edip hükümetten özgürlük istemişti.

Göstericiler, "kahrolsun diktatörlük" ve "özgürlük istiyoruz" şeklinde sloganlar atmış, sosyal medyada ise bazı bölgelerde yağma olaylarının meydana geldiği görüntüler paylaşılmıştı.

Kötüye giden ekonomi, gıda ve ilaç kıtlığıyla yükselen fiyatlardan hükümeti sorumlu tutan göstericiler, yetkilileri yeni tip koronavirüs (COVID-19) krizini yönetememekle suçlamıştı.

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ise Küba televizyonu ve ulusal radyodan halka seslenerek "Vatanımızın egemenliğini teslim etmeyeceğiz, tüm devrimcileri, devrimi her yerde savunması için sokaklara çıkmaya çağırıyoruz" sözlerini kullanmıştı.

Küba Devlet Başkanı gösteriler nedeniyle ABD'yi suçladı

 

ABD'den Küba halkına destek

 

Küba'da tarihte en büyük hükümet karşıtı eylemler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)