BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüba ile Jamaika arasında 7.7 büyüklüğünde deprem ve tsunami uyarısı----

Küba ile Jamaika arasında 7.7 büyüklüğünde deprem ve tsunami uyarısı

Küba ile Jamaika arasında 7.7 büyüklüğünde deprem ve tsunami uyarısı
28 Ocak 2020 - 22:59 www.finansgundem.com

Karayipler'de Küba ve Jamaika arasında çok şiddetli deprem meydana geldi. Honduras, Haiti, Dominik Cumhuriyeti ve Nikaragua'da da hissedilen çok şiddetli depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı

Küba açıklarında meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem toplam 6 ülkede hissedildi ve bölgede büyük panik meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Korku dolu bekleyiş sürüyor. 

Karayipler’deki Jamaika ve Küba arasında meydana gelen sarsıntı, Honduras, Haiti, Dominik Cumhuriyeti ve Nikaragua’da da hissedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS), merkez üssü Küba'nın güneyi ile Jamaika'nın 117 kilometre kuzeybatısı olan depremin, deniz tabanının 10 kilometre altında gerçekleştiğini bildirdi.

ABD Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi (PTWC), Jamaika, Küba, Belize, Honduras, Meksika ve Cayman Adaları kıyıları için dev dalga (tsunami) uyarısı yaptı.

Tsunami nedeniyle kıyılarda deniz seviyesinin 30 santimetre ile 1 metre yükselebileceği ifade edilen uyarıda, dalgaların ilkin Cayman Adaları'nı, Küba'nın güneydoğusunu ve Jamaika'nın kuzeyini vurmasının beklendiği belirtildi.

Tsunaminin 1 ile 3 saat sonra Honduras ve Belize kıyılarına ulaşabileceği kaydedildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)