BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKuantum bilgisayarlar finansı kökten değiştirecek----

Kuantum bilgisayarlar finansı kökten değiştirecek

Kuantum bilgisayarlar finansı kökten değiştirecek
09 Haziran 2023 - 16:05 www.finansgundem.com

Londra Borsası’nın 10 yıl boyunca başkanlığını yapan ünlü finans yöneticisi Xavier Rolet finans yöneticilerinin kuantum bilgisayar teknolojisine odaklanması gerektiğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans dünyası bir süredir yapay zekâ teknolojilerinin iş yapma biçimlerini nasıl değiştireceğini tartışıyor. Ancak Financial News’in haberine göre uzun süredir ayak sesleri duyulan bir diğer teknolojik gelişme finans dünyasını kökünden değiştirecek bir potansiyeli bünyesinde bulunduruyor.

FN haberine göre Londra Borsası eski Başkanı Xavier Rolet kuantum bilgisayarların finans sektöründe ciddi bir teknolojik devrim yaratabileceğinin altını çizdi. Rolet söz konusu bilgisayarların mesafe ve ulusal düzenleyici kurum kısıtlamaları olmaksızın anlık iletişim yaratabilme yeteneğine sahip olacağını belirtti.

“Kuantum kapımızda” diyen Rolet, konuşmasını yaptığı sırada seslendiği kıdemli borsa yöneticileri, ticaret firmaları ve fintek şirketlerine, bu teknolojiden faydalanmaları için meydan okudu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Londra Borsası’nı neredeyse on yıl boyunca yöneten Rolet, daha öncesinde ise Londra merkezli hedge fonu CQS’in başındaydı. Rolet şu sıralarda ise bir başka sermaye yönetimi firması Shore Capital’ın başkanlığını yapıyor.

Rolet kuantum bilgisayar ve kuantum iletişim alanındaki son gelişmelere dikkat çekti. Bu gelişmeler arasında Çin’in 2016 yılında fırlattığı kuantum uydusu Micius ve IBM’in sağlık sektörü için kullanılan kuantum bilgisayar hizmetleri de bulunuyor.

Londra Borsası eski başkanı, “Çok yakında, umarım torunlarım finansa girmeden önce, bu teknolojiyi küresel kuruluşlardan birinde göreceğimize inanıyorum. Bu, bir borsa olabilir, bir altyapı şirketi olabilir, büyük bir banka olabilir, büyük bir perakendeci olabilir. Ağlar arasında uzaklık gözetmeksizin, kuantum fiziği yasalarına göre anında iletişim kurabilen bir şekilde işleten bir yapının ortaya çıkacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Rolet bu teknolojinin şu anda en modern borsalardaki eşleştirme motorlarının bile sağlayabileceğinden milyon kat daha yüksek bir artışı sağlayabilecek bir verim üretebileceğini söyledi. Üstelik bu ticari işlemler devletlerin yargı sınırlarının dışında gerçekleşeceğinden ulusal düzenleyiciler değil Birleşmiş Milletler anlaşmaları geçerli olacak.

Finans yöneticisi, “Bu elbette merkez bankalarının piyasa altyapısını düzenleme şeklinin doğasını değiştirecektir” dedi.

Rolet ayrıca kripto para birimi sektörü hakkında da konuştu. Finans yöneticisi kriptonun para akışı sorunlarının çözülmesine yardımcı olabileceği birçok alan olduğunu söyledi. Ancak Rolet “Sektör, benim görüşüme göre, teknik üstünlüğüne o kadar ikna olmuş ki, düzenleyici kurumların taleplerine uyma konusunda büyük fırsatı kaçırdı" dedi.

Londra Borsası eski başkanına göre bazı teknoloji firmaları mevzuata tam olarak uyum sağlayarak rakiplerine karşı bir avantaj sağlayabilir. Rolet bu avantajın yakında çıplak gözle görülebileceğini sözlerine ekledi.

Ezbere dayalı işleri yapay zekâ yapacak

 

Yapay zekâda asıl tehdit Çin

 

Sam Altman, OpenAI ve ChatGPT’yi kontrolünde tutmak istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)