BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKrugman'dan kritik enflasyon uyarısı----

Krugman'dan kritik enflasyon uyarısı

Krugman'dan kritik enflasyon uyarısı
31 Ocak 2023 - 05:56 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü Ekonomist Paul Krugman, yatırımcıların enflasyon riskini geride bırakmış göründüğünü belirterek enflasyonun finansal koşullardaki gevşemeyle yeniden yükselebileceği uyarısı yaptı.


Nobelli Ekonomist Paul Krugman Bloomberg’e verdiği mülakatta piyasaların enflasyonu çok erkenden geride bırakmış göründüğünü ve bu durumdan endişe duyduğunu söyledi.

City University of New York’ta Öğretim Üyesi olan Krugman “Piyasalarda enflasyonun geride kaldığına dair fiyatlama var. Enflasyon hızlı biçimde gerilese de hala yüksek miktarda belirsizlik var. Eğer finans piyasalarında enflasyon tehdidinin geride kaldığına dair bir algı oluşursa bu varsayım enflasyonu yeniden alevlendirebilir” değerlendirmesini yaptı.

Fed’in attığı adımlarla enflasyonu bir miktar dizginlediğine dair sinyaller artıyor. Aralık ayında enflasyon Ekim 2021’den beri en düşük seviyede gerçekleşti. Enerji maliyetleri düşerken gıda fiyatları ise hala yüksek seyrediyor. Fed’in bu haftaki toplantısında faiz artırımında yavaşlaması ve 25 baz puan faiz artırması bekleniyor. Ekonomistler 2023 yılına kısa süreli bir resesyon, ardından Fed’den Faiz indirimi bekliyor.

Krugman çok düzensiz bir dönemden geçildiğini ve çok fazla bilinmezlikle karşı karşıya olduklarını da sözlerine ekledi.

Almanya, ocak ayı enflasyon verilerini teknik sorunlar nedeni ile açıklayamadı

 

ABD Hazinesi borçlanma tahminini yükseltti

 

Kritik uyarı: Yüksek enflasyon hafife alınıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)