BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKrize karşı ABD'li bankalar birleşiyor----

Krize karşı ABD'li bankalar birleşiyor

Krize karşı ABD'li bankalar birleşiyor
17 Mart 2020 - 08:35 www.finansgundem.com

ABD'de en büyük 8 banka Fed'in iskonto penceresini kullamayı planlıyorlar

ABD'nin en büyük 8 bankası, Fed'in "iskonto penceresi" olarak adlandırılan acil fonlama desteğine ortaklaşya erişim planladıklarını bildirdiler.

Bankalar yaptıkları açıklamada, güçlü ve iyi sermayelendirilmiş olduklarını belirtirlerken, Fed'in iskonto penceresini kullanmada amacın Fed'in bu düşük faizli acil fonlama aracını kullanmanın bir kusur, utanç verici bir şey olduğu algısını azaltmak olduğunu ifade ettiler.

8 büyük bankanın aldıkları kararı Finansal Hizmetler Forumu duyurdu. Açıklamada, "Forum üyeleri bireysel olarak önemli likiditeye ve çoklu fonlaka kaynaklarına sahipler. Üye bankalar, Fed'in iskonto penceresi kolaylığının değerinin kanıtlanmasına liderlik etmenin ve diğer finansal kuruluşlar tarafından kullanılmasının cesaretlendirilmesinin önemli olduğuna inanıyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Fed'in iskonto penceresini kullanacak 8 banka Bank of America, Bank of New York Mellon, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley, State Street ve Wells Fargo.

Avrupa bankaları virüse karşı şube kapatıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)