BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKriz sonrası iki lider görüşecek----

Kriz sonrası iki lider görüşecek

Kriz sonrası iki lider görüşecek
19 Eylül 2021 - 14:48 www.finansgundem.com

Avustralya’nın nükleer denizaltı yapımı konusunda Fransa’yla anlaşmasını iptal ederek Amerika’yla anlaşması üzerine başlayan kriz devam ederken Emmanuel Macron’un konuyla ilgili olarak Joe Biden’la telefon görüşmesi yapacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama Fransa hükümet sözcüsünden geldi. Sözcü Gabriel Attal, Fransa’nın denizaltı anlaşmasının iptali ile ilgili bir açıklama beklediğini söyledi. Avustralya Başbakanı Scott Morrison ise ülkesinin Fransa’yla olan anlaşmasını iptal etmesini savundu.

Morrison, Avustralya’nın çıkarlarına öncelik vermesinden dolayı pişman olmadığını kaydetti.

Avustralya Başbakanı, Fransa’nın hayal kırıklığını anladığını ancak ülkesinin her zaman çıkarları için en iyi kararları alması gerektiğini söyledi. Savunma Bakanı Peter Dutton ise Avustralya’nın Fransa’yla endişeleri konusunda açık ve dürüst olduğunu belirtti. Dutton, Amerika ve İngiltere’yle nükleer denizaltı konusundaki yeni işbirliğinin maliyeti konusunda da ucuz olacak değerlendirmesini yaptı.

DENİZALTI ANLAŞMAZLIĞI

Üç ülkenin anlaşması Washington’la Paris arasında beklenmedik diplomatik krize neden olmuştu. Bazı uzmanlar bunun Amerika’yla Fransa ve Avrupa ilişkilerinde uzun süreli bir zarara neden olabileceğini belirtiyor. Joe Biden ise sürekli olarak Çin’in artan etkisine karşı ittifaklar kurmanın önemine vurgu yapıyor.

Fransa, Amerika ve Avustralya büyükelçilerini istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Avustralya ve Amerika’yı iş birliğiyle ilgili yalan söylemekle suçladı. Dışişleri Bakanı ayrıca iki ülkeyi iki yüzlülükle de suçladı.

Avustralya Fransa’yla 2016 yılında vardığı 40 milyar dolarlık konvansiyonel denizaltı filosu yapımı anlaşmasından çekilmişti. Perşembe günü ise Amerika ve İngiltere’nin teknoloji desteğiyle en az 8 nükleer denizaltı yapımı için anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

Fransa'nın geri çağırdığı Büyükelçi: Bu çok büyük hata

Krizde yeni boyut! Fransa büyükelçiyi geri çağırdı

ABD ile Fransa krizi büyüyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)