BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKriz seks işçilerini fena vurdu!----

Kriz seks işçilerini fena vurdu!

Kriz seks işçilerini fena vurdu!
01 Ağustos 2013 - 09:04 www.finansgundem.com

Ekonomik kriz nedeniyle yoğun gelir kaybı yaşayan Hollandalı seks işçileri, kooperatifleşme karar aldı

Hollanda'da hayatın her alanında hissedilmeye başlanan ekonomik kriz, seks işçilerinin yaşamını da olumsuz etkiliyor. Kriz nedeniyle önemli ölçüde gelir kaybı yaşayan seks işçileri, kooperatifleşiyor.
BBC'nin haberine göre ekonomik kriz nedeniyle seks işçiliğindeki fiyat ve ücret politikası da alt üst oldu. Birçoğu düşük ücret karşılığı hizmet vermek zorunda kaldı. Özellikle Amsterdam, Lahey ve Rotterdam gibi büyük kentlerde, seks işçileri için sorunlar giderek artıyor.
Hollandalı seks işçilerinin kurduğu Geisha adlı derneğin başkan Ilonka Stakelborough'a göre, birçoğu müşteri bekledikleri vitrinlerin kirasını bile ödeyemez durumda.
Amsterdam'daki ünlü "Red Light Districht"de (Kırmızı Fener Sokağı) daha önce seks işçilerinin hizmet bedelinin 'alt sınırı' 50 eurodan başlarken, bu miktar şu an 20-30 euro düzeyine gerilemiş. Lahey'de ise fiyatlar çok daha aşağılara düşmüş.
RİSK ARTIYOR
Geisha Derneği Başkanı Stakelborough, fiyatlardaki düşüş ve krizin derinleşmesiyle beraber seks işçilerinin "riskli cinsel uygulamalara" boyun eğmeye başladıklarını söylüyor.
Dernek, seks işçilerini krizden korumak için yeni bir proje hazırlıyor. Buna göre kriz, "kooperatifleşme" yoluyla aşılacak.
Seks işçileri, gelecek yıldan itibaren kooperatiflerin kiralayacağı yerlerde çalışacak. Hayat kadınları koopertife, sadece kullandıkları saat kadar kira ödeyecek. Fiyat politikası ve seks işçilerinin güvenliği de kooperatifin sorumluluğnda olacak.
'KIRMIZI FENER'LER TARİHE Mİ KARIŞIYOR
Bu arada Amsmterdam'ın simgelerinden biri olan "Red Light District" ya da "Kırmızı Fener Sokağı", yenileme projesi kapsamında büyük ölçüde kapanacak.
Amsterdam Belediyesi, bölgenin "suçtan arındırılması ve daha yaşanabilir bir yere dönüşmesi" için proje hazırladı. Proje kapsamında, bu bölgede bulunan ve seks işçilerinin müşteri beklediği vitrinlerin kapatılması da gündeme geldi.
İşletme sahiplerinin karara itirazı üzerine başlayan yargı süreci, belediyeden yana sonuçlandı; temyiz mahkemesi, projeyi olumlu bularak vitrinlerin kapatılmasına onay verdi. 62 vitrin kapatıldı ve bu sayının 100'ün üzerine çıkması bekleniyor.
Bölgenin yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan yenileme projesi kapsamında vitrinlerin bir kısmının "ölçülü ve kontrol altına alınmış biçimde" açık kalmasına izin verilecek.
Avrupa'daki bazı tıklayın kadın örgütleri, para karşılığı seks hizmetinin kısıtlanmasını ve fuhuşun yasaklanmasını talep ediyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)