BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKriz kâhininden zincirleme çöküş uyarısı!----

Kriz kâhininden zincirleme çöküş uyarısı!

Kriz kâhininden zincirleme çöküş uyarısı!
06 Nisan 2021 - 12:06 www.finansgundem.com

Kriz kâhini olarak anılan ekonomist Nouriel Roubini, ABD Hazine tahvil faizindeki yükseliş ve Archegos Capital’in zincirleme etkisi ve doların orta vadede ABD ekonomisindeki çifte açığın artmasıyla birlikte zayıflayacağına değindi

Nouriel Roubini, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmesinde, ABD Hazine tahvil faizindeki yükselişin piyasaları karıştırabileceğini ve Archegos Capital gibi birçok hedge fonu ya da özel varlık yönetim şirketini zincirleme çöküşe sürükleyebileceğini belirtti.

New York Üniversitesi profesörü ve eski ABD hükümet danışmanı Roubini, düşük ya da negatif faiz oranlarının ve mali teşviklerin, gelişmiş ülkelerde yatırımcıların aşırı risk almasına neden olduğunu belirtti.

Roubini, piyasaların ihmalkârlığını gösteren döngüsel fiyat kazanç oranının 1929 ve 2000’lerdeki seviyelere ulaştığını da vurguladı.

Roubini, 2007-2008 konut balonu çöküşünü öngören birkaç ekonomistten biri olup, kriz sonrasında ‘kriz kahini’ olarak anılmaya başlandı.

Roubini, risk iştahındaki artış ile ilgili “Büyük çapta balonlar, risk alma ve kaldıraçlı işlem görüyoruz. Birçok oyuncu çok fazla kaldıraçlı işlemle büyük boyutlarda risk aldı ve bu da bazılarının patlayacağı anlamına geliyor” dedi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin bu sene yüzde 2’nin üzerine çıkmasıyla ilk şokun gerçekleşebileceğini belirten Roubini, enflasyonun yeniden yükselmesi ve ABD-Çin arasındaki sıcak savaşa dair işaretlerin ortaya çıkmasının da diğer risk unsurlarını oluşturduğunu söyledi.

Roubini’ye göre, dolar orta vadede ABD ekonomisindeki çifte açığın artmasıyla birlikte zayıflayacak ve ABD’nin Rusya, Çin, Kuzey Kore gibi ülkelere yaptırımlarının da bu ülkelerin dolardan uzaklaşmasına neden olacak.

Archegos skandalının kaynağı geride kalma korkusu

Borsa ortalamasının üzerinde kazanmanın yolu

Altının yönünde faizler belirleyici olmaya devam ediyor

Enflasyon görünümde: TL ve ÜFE dikkat çekti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)