BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKriz, finansal sistemi reforma soktu----

Kriz, finansal sistemi reforma soktu

Kriz, finansal sistemi reforma soktu
17 Ocak 2014 - 04:13 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Bernanke, 2008 krizinin aşılmasında hızlı karar alma, koordinasyon ve 'Büyük Bunalım'dan alınan derslerin etkili olduğunu söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, 2008 krizinin ve ardından gelen resesyonun aşılmasında hızlı karar almanın, kurumlar arasındaki koordinasyonun ve 1930'lu yıllarda gerçekleşen "Büyük Bunalım"dan alınan derslerin etkili olduğunu söyledi.

Görev süresi ocak ayı sonunda dolacak Fed Başkanı Ben Bernanke, Washington’daki düşünce kuruluşu Brookings Institute’da 2008 finansal krizi ve onu takip eden "Büyük Resesyon"la ilgili soruları cevapladı. Krizden sonraki dönemi son derece gergin olarak hatırladığını ifade eden Bernanke, bu süreci başta Fed ve ABD Hazinesi olmak üzere kurumlar arasında etkin işbirliği yaparak ve atılması gereken adımları zamanında atarak aştıklarını belirtti.

KONGRE'Yİ İKNADA ZORLANDIK

Krizle mücadelede hükümet harcamalarının artırılmasının gerekli ve etkin bir yol olduğunu kaydeden Bernanke, ancak ABD Kongresi'ni harcamaları artırmaya ikna etmenin kolay olmadığına dikkati çekti. Ekonomiye yerinde müdahalenin kriz dönemlerindeki önemine de işaret eden Bernanke, attıkları her adımda ortalama Amerikalının çıkarlarını düşündüklerini söyledi. 

KRİZİN OLUMLU YANI DA VAR

Krizin bir olumlu tarafının, yüksek maliyetle de olsa finansal sistemi köklü reforma sokması olduğunu anlatan Bernanke, ekonominin eninde sonunda potansiyel büyüme düzeyine döneceğini, bu yüzden kalıcı hasar beklemediğini sözlerine ekledi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)