BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKritik zirvenin perde arkası!----

Kritik zirvenin perde arkası!

Kritik zirvenin perde arkası!
24 Mart 2015 - 07:34 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın kamuoyunu sarsan açıklamalarından saatler sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nu İstanbul’daki konutuna davet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, çözüm süreci kapsamında Dolmabahçe Sarayı’ndaki açıklamaya ve İzleme Kurulu oluşturulmasına karşı olduğunu söylemesi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Erdoğan’ı eleştirmesinin ardından Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın bir araya geldiği açıklandı. Hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığının teyit ettiği görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi.

Erdoğan’ın cuma günü Ukrayna’ya hareketinden önce İzleme Heyeti’nin oluşturulmasına sert bir biçimde karşı çıkmasının ardından, ısınan siyaset ortamında Erdoğan ile Davutoğlu’nun sürpriz bir biçimde cumartesi günü bir araya geldiği ortaya çıktı.

KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

Erdoğan’ın İzleme Heyeti’ne yönelik tepkisinin ardından ve Kiev dönüşü uçakta Dolmabahçe görüşmesini de doğru bulmadığını açıklamasının ardından gözler hükümete çevrilmişti. Davutoğlu, cuma günü önce çözüm sürecinin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile daha sonra ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Hükümet Sözcüsü Arınç ile görüşmüştü.

Bu görüşme trafiğinde Erdoğan’ın tutumuna karşın hükümetin İzleme Heyeti kurulması konusundaki kararlılığını sürdürmesinin benimsendiği, açıklamanın da pazar günü Arınç tarafından Bakanlar Kurulu sonrası kamuoyuna duyurması kararlaştırıldığı iddia edildi.

Ancak, Arınç’ın gelen sorular üzerine cumartesi Erdoğan ile ters düşen tavrını açıkladığı ileri sürülmüştü. Arınç “Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Erdoğan’ın bu sözlerini şahsen uygun bulmuyorum. Hükümeti eleştirir noktaya gelmesini doğru bulmuyorum” ifadesini kullanmıştı.

SAATLER SONRA ÇAĞIRDI

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Arınç’ın kamuoyunu sarsan açıklamalarından saatler sonra Erdoğan, Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan’ın Denizli’den 22.30 sıralarında İstanbul’a döndüğü bu nedenle görüşmenin Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki konutunda 23.30’da gerçekleştiği belirtildi.

Görüşmenin yaklaşık 2 saati bulduğu, gece yarısını aştığı ifade edildi. Görüşmede Arınç’ın açıklamaları, çözüm süreci, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Nevruz mesajı ve İzleme Heyeti konusunun etraflıca ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Davutoğlu’nu Erdoğan’ın çağırdığının altını çizerken, görüşmenin 1.5 saat sürdüğünü ve Kısıklı’da gerçekleştiğini teyit etti.

GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRMEDİ

Bu görüşmenin ardından Arınç’ın pazar günü, Erdoğan ile ters düştüğü biçiminde yorumlanacak açıklamalarını yinelemesi, sürpriz görüşmeye ilişkin bilgilendirmenin dün Bakanlar Kurulu devam ederken yapılması da dikkati çekti. Bilgilendirmenin ilk olarak Başbakanlık kaynaklarınca yapılmasının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tepkiye yol açtığı da ileri sürüldü.

GÜVEN MESAJINDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ

Erdoğan ile Davutoğlu arasında cumartesi günü geç saatlerde bir görüşme yapıldığı, dün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kaynaklarının açıklamalarıyla ortaya çıktı. Kritik görüşme, haftasonunu İstanbul’da geçiren Erdoğan’ın, kendisi gibi İstanbul’da bulunan Davutoğlu’nu Kısıklı’daki konutuna davet etmesiyle gerçekleşti.

Görüşmede, Erdoğan’ın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerine atıf yaparak, çözüm süreci konusundaki eleştirilerine bu şekilde karşılık almaktan üzüntü duyduğunu dile getirdiği bildirildi. Davutoğlu’nun ise Arınç’ın hükümet tarafından kararlaştırılmış bir açıklama yapmadığını, kişisel görüşlerini sorular üzerine dile getirdiğini ve bir iletişim eksikliğine vurgu yaptığını aktardığı kaydedildi. Davutoğlu’nun Erdoğan’dan açıklamaları bu kapsamda değerlendirmesini istediği ifade edildi.

Görüşmede, çözüm sürecine yönelik açıklamaların da gündeme geldiği ve Erdoğan’ın kamuoyuna açıkladığı görüşlerini ve bunun nedenlerini tekrarladığı ifade edildi.

Davutoğlu’nun ise bilgilendirme ya da harekete geçme aşamalarında bir eksiklik veya hata yapılmış olabileceğini ancak çözüm süreci gibi kritik bir konu üzerinden yapılan açıklamaların hükümeti yıpratabileceğini aktardığı, hükümetin daha yoğun iletişim ve bilgilendirme gibi konularda üzerine düşeni yapacağını ifade ettiği bildirildi.

Bunun üzerine, açıklamaların süreci ve hükümeti yıpratabileceği yönünde karşılıklı bir görüş oluştuğu, topluma güven verici adımların atılması gerektiği noktasında iki ismin görüş birliğine vardığı kaydedildi. Pazar günü, sözlerini açıklamaya yönelik yeni bir açıklama yapan Arınç’ın da dünkü Bakanlar Kurulu’nda sonra bu nedenle özellikle Cumhurbaşkanı’nın bilgilendirilmesi odaklı ifadeler kullandığı, daha sağlıklı bir iletişim ortamının yaratıldığına dikkati çektiği ifade edildi. n Ankara Milliyet

GRUP TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konya programı nedeniyle Ak Parti Grup Toplantısı bugün yapılmayacak. Davutoğlu Konya’da önce Milli Savunma Bakanlığı’nın Test ve Değerlendirme Merkezi’ni ardından Uluslararası Tarım Fuarı’nın açılışını yapacak. Başbakanlık kaynakları, grup toplantısının yapılmayacağının geçen haftadan belli olduğunu kaydetti. Davutoğlu’nun 31 Mart’ta son kez Meclis Grup Toplantısı’nı yapacağı öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)