BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKritik yasalar Meclis'e geldi----

Kritik yasalar Meclis'e geldi

Kritik yasalar Meclis'e geldi
28 Mayıs 2013 - 07:54 www.finansgundem.com

Gelir Vergisi Yasa Tasarısı'yla artan kazançtan değer artış vergisi alınması planlanıyor

Futbolcular ve üst düzey şirket yetkililerinin muafiyeti kalkacak Tüketicinin Korunması Yasa Tasarısı'yla bankaların 31 işlemden aldığı ücret ve komisyonlara 'ayar' gelecek. Bileşik faiz uygulamasına ise son verilecek
Sabah'ın haberine göre, hükümet dün kamuoyunun yakından beklediği iki tasarıyı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtı. Zengine ek vergiyi içeren, 1.5 yıldır üzerinde çalışılan Gelir Vergisi ile finans sektörünün merakla beklediği Tüketici Yasa Tasarı Başbakanlık'a geldi. Maliye'nin hazırladığı Gelir Vergisi Yasa Tasarısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Zengine ek vergi neden olmasın?" sözlerinin ardından başlatılan kapsamlı çalışma da yer alıyor.
ARTAN SERVETT EN VERGİ
Edinilen bilgiye göre, bir defalık servet vergisi yerine artan kazançtan değer artış vergisi alınacak. Bu gelişme üzerine gözler, zenginlik kriterleri içine faiz ve borsa başta olmak üzere hangi kalemlerin alınacağına çevrildi.
TÜKETİCİYE KORUMA
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı da dünkü Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bakan Hayati Yazıcı'nın bugün açıklayacağı tasarı tüketicinin elini firmalara karşı güçlendiriyor. Tasarıda, bankalarla ilgili şikâyetlere yönelik düzenlemeler yer alıyor. Finans kurumlarının yaptığı usulsüz işlemlerle ilgili ağır yaptırımlar getiriliyor. Meclis'e sunulan bir başka kanunla da elektronik para düzenleniyor.
Zengin vergisi gelebilir
Yeni Gelir Vergisi Yasa Tasarısı'nda mevcut kanundaki yüzde 15, 20, 27 ve 35'lik tarifeler korunuyor. Ancak zenginlerden daha fazla vergi alınmasının önü açılıyor. Ayrıca üst düzey şirket yöneticileri, teknik direktörler başta olmak üzere milyonlarca liralık geliri olanlara yönelik muafiyetler de daraltılıyor.
31 işlem ücreti yasası
Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'nın açıklayacağı tasarıya göre; bankaların aldığı aidat ve masrafları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu belirleyecek. Kredi borçlarının artmasına yol açan bileşik Faiz uygulamasına son verilecek. Faize faiz işletilemeyecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)