BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKritik uyarı! Faizde artışa hazır olun----

Kritik uyarı! Faizde artışa hazır olun

Kritik uyarı! Faizde artışa hazır olun
29 Mayıs 2013 - 09:29 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Haldane'den kritik faiz uyarısı...

İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Haldane, regülatörlerin finansal sistemin er ya da geç gerçekleşecek bir faiz artırımına hazır olmasını sağlamaları gerektiğini söyledi.
International Financial Law Review'a konuşan İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Haldane, merkez bankalarının faiz oranlarının 10-20 yıl düşük kalacaklarını garantiedemeyeceklerini ve regülatörlerin yatırımcıların ve finansal şirketlerin Faiz artırımı olduğunda buna hazırlıklı bulunmalarını sağlamalı gerektiğini vurguladı.
Haldane, "Eğer finansal şirketleri buna hazırlamazsak kendimizi, faizlerin yükseldiği, varlık fiyatlarının düşmeye başladığı bir ortamda risklerin büyük banka ve finansal kurumların bilançolarına aktarılmaya başlandığını bir durumda, olmak isteyeceğimizden çok daha kasvetli bir durumda bulabiliriz" diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb29 Mayıs 2013 09:36

    1 puan bile artırsanız etkileri korkunç olur gibi. İsterseniz bunu hiç ağzınız bile almayın. Zira bugüne kadar faiz lobisi yeterince kazandı. Şimdi vatandaş eskisi gibi yüksek faizle krediye koşmayacak piyasalar duracak enflasyon artacak ve iflaslar peşpeşe gelecektir. Bankaları da batırmaya yönelik bir hareket olmuş olacak böylece. Kendi ipinizi mi çekmek istiyorsunuz haydi buyrun seyrediyoruz güzelce var mı o kadar cesaretiniz görelim!!!