BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKritik toplantı telekonferans yoluyla yapılacak----

Kritik toplantı telekonferans yoluyla yapılacak

Kritik toplantı telekonferans yoluyla yapılacak
11 Mart 2020 - 11:57 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yarınki Para Politikası Kurulu kararına virüs endişeleri nedeniyle bazı yöneticiler telekonferansla katılacak

Yarın Frankfurt'ta gerçekleşecek para politikası kurulu toplantısına en az 5 AMB yöneticisinin telekonferans yoluyla katılacağı belirtildi. İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, Litvanya, Estonya ve Portekiz Merkez Bankalarının politika yapıcılarının da uzaktan bağlantı yoluyla katılacağı ifade edildi.

Konuya ilişkin bilgi veren yetkililer, diğer isimlerinde henüz katılım konusunda karar vermediğini belirtti.

AMB Pazartesi günü bir personelinde ilk virüs vakasına rastlandığını açıklamış, 100 çalışanın geçici olarak evden çalışacağı belirtilmişti.

Arz zincirine zarar veren ve seyahatlerin kısıtlanmasına neden olan koronavirüs salgını nedeniyle AMB'nin bu haftaki kararı piyasaların yakın takibinde olacak. Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki petrol fiyatı savaşları da piyasalardaki gerilimi artırarak halihazırda AMB'nin hedefinin altında seyreden enflasyona aşağı yönlü baskı yapacak.

Piyasalar Fed'in geçen haftaki, İngilere'nin bugünkü sürpriz faiz indiriminin ardından AMB'den de yarın mevduat faizinde 10 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)