BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKritik projede imza tarihi netleşti----

Kritik projede imza tarihi netleşti

Kritik projede imza tarihi netleşti
10 Temmuz 2013 - 11:52 www.finansgundem.com

Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak projede Socar, BP, Total gibi dev şirketlerin de payı olacak

Azerbaycan kamu enerji şirketi Socar'ın Başkanı Rövnag Abdullayev, Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) projesinde Socar ve İngiliz petrol şirketi BP'nin  yüzde 20'şer, Fransız enerji şirketi Total'in ise yüzde 10 pay alacağını söyledi.
Konu hakkında daha fazla ayrıntı vermeyen Abdullayev, basına yaptığı açıklamada, "Bütün belgeler iki ay içinde imzalanacak" dedi. Azerbaycan'ın Şah Deniz II petrol ve doğalgaz sahasını geliştiren konsorsiyumun ortakları olan Socar, BP ve Statoil 10 yıldan uzun süren bir seçim sürecinin ardından çıkarılan doğalgazın Avrupa'ya taşınması için TAP projesini seçmişlerdi.
TAP 2019'dan itibaren yılda 10 milyar metreküp Azeri gazını Avrupa ülkelerine taşımayı amaçlıyor. Hat, Türkiye sınırından alınan Azeri doğalgazını Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden İtalya'nın güneyine taşıyacak. Doğalgazı Azerbaycan'dan Türkiye'nin batı sınırına taşıyacak Trans Anadolu Boru Hattı (TANAP) projesinde Socar'ın yüzde 80, Botaş'ın yüzde 20 payı bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)