BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKritik 6 saniyenin sırrı çözüldü----

Kritik 6 saniyenin sırrı çözüldü

Kritik 6 saniyenin sırrı çözüldü
15 Ocak 2016 - 06:36 www.finansgundem.com

Sultanahmet'teki canlı bombanın pimini çektiği ilk bombanın patlamadığı, ikincisini patlatana kadar geçen 6 saniyenin can kaybını azalttığı bildirildi

İstanbul Sultanahmet’te 10 kişinin ölümü, 15 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. ‘RDX’ ve ‘TNT’ karışımı patlayıcıların bulunduğu intihar yeleği giyen ve Sultanahmet Camii D Kapısı’ndan çıkarak meydandaki turist kafilesinin yanına gelen canlı bomba Nabil Fadlı’nın saat 10.20 sıralarında üzerindeki 2 el bombasından ilkinin pimini çektiği anlaşıldı.

El bombası patlamazken pimin sesini duyan rehber Sibel Şatıroğlu çevresindekilere Almanca “Kaçın” diye bağırdı. Bu sırada Fadlı ikinci el bombasının pimini çekti. Standart el bombasının pimi çekildikten 3 saniye sonra patladığına dikkat çeken yetkililer, ikinci bombanın patlamasına kadar geçen 6 saniyelik sürenin ve rehberin ‘kaçın’ uyarısının daha çok ölümle sonuçlanabilecek saldırının etkisini sınırladığını belirtti.



CANLI BOMBAYLA GELENLERE GÖZALTI

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırıyla ilgili operasyonlarda canlı bombayla beraber İstanbul’a gelen 4 kişinin de aralarında olduğu 7 Suriyeliyi gözaltına aldı. Emniyet yetkilileri gözaltındaki diğer 3 Suriyelinin ‘El Muhaberat’ ile bağlantılı kişiler olduğunu iddia ederken, yetkililerin bu kişilerin Fadlı ile İstanbul’da buluşarak saldırı planlarını aktaran ve patlayıcıları vererek yönlendiren şüpheliler olduğunu değerlendirdikleri belirtildi. 

2 GÜN SONRA AYNI YERDE

Eyüp Serbest'in Hürriyet'teki haberine göre canlı bombayı görünce turistleri Almanca “Kaçın” diye uyararak daha fazla can kaybı olmasını önleyen turist rehberi Sibel Şatıroğlu saldırıdan 48 saat sonra dün saat 10.20’de aynı yerdeydi. Yaşamını yitiren 10 kişi için saygı duruşunda bulunan Satıroğlu, gözyaşlarını tutamadı. Açıklama yapmayan Şatıroğlu arkadaşlarınca olay yerinden götürüldü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)