BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar'Kriptonun hiçbir değeri yok'----

'Kriptonun hiçbir değeri yok'

'Kriptonun hiçbir değeri yok'
31 Ağustos 2021 - 13:33 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı John Paulson, "Kriptonun hiçbir değeri yok" dedi ve yüksek oynaklığı eleştirdi.

Milyarder portföy yöneticisi John Paulson, son röportajında dijital varlıkların yüksek dalgalanmalı yapısını eleştirdi ve altın gibi geleneksel güvenli limanlara yatırım yapılmasını tavsiye etti.

1994'te kurulan New York merkezli şirket Paulson & Co'nun kurucu ortağı olan Paulson, 2008 ekonomik krizinde başarılı bir kısa pozisyon açarak büyük kâr sağlamıştı.

Ne var ki Paulson, yönetilen varlıklarının değeri 2011 yılında 38 milyar dolarda pik yaptıktan sonra 2019'a kadar yüzde 76,5 gerileyerek 9 milyar dolara düşen koruma fonunu yakın zamanda aile şirketine dönüştürmeye karar verdi.

Paulson, röportaj sırasında kripto para piyasasına ilişkin görüşlerini paylaştı ve kripto varlıkların "sınırlı hiçbir şey arzına" sahip olduklarını ve "asli değerleri olmadığını" ileri sürdü. 

Paulson'a göre yeni sektörün geleneksel piyasalara kıyasla yüksek dalgalanması, yatırım yapmaktan uzak durmak için yeterli bir neden.

Milyarder iş adamı, kripto paralara inanıp inanmadığıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: 

Bugünkü fiyatları ne olursa olsun, nihayetinde kripto paraların değersiz olduğu ortaya çıkacak. Coşku hafiflediğinde veya likidite azaldığında sıfırı görecekler. Kimseye kripto paralara yatırım yapmasını tavsiye etmem.

Mevcut finansal koşullarda altına yatırım yapılıp yapılmayacağı sorulan Paulson, Kovid-19 nedeniyle piyasaya yüklü miktarda para girmesi ve para arzının yüzde 25 artmasının, gelecekte yaşanacak enflasyonun işaretçisi olduğunu söyledi.

Paulson, bu durumda bir güvenli liman varlığı olan altına yatırım yapmayı tavsiye etti ve önümüzdeki yıllarda itibari paraların değer düşüşüne karşı koruma sağlayabileceğini belirtti.

Ünlü kripto para borsasında sistem hatası: 125 bin kullanıcıya yanlış mesaj

Kurumsal yatırımcılar altcoinlere yöneldi

Altında yukarı yönlü seyir sürüyor

Ethereum’da son bir haftanın zirvesi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş31 Ağustos 2021 17:09

    böyle mallar olacak tabi ya yatırımı yok yada yatırımlardan zarar ettigi için camur atıyor.

  • DÜŞÜN31 Ağustos 2021 17:43

    Peki kardeş kripto paranın ne değeri var? ne karşılığı var? neyi ifade ediyor? Bir de senden dinleyelim. (6)  (6)  (6) bir coin 2 coin 3 coin alayına coin markette manavda coin aha bitti coin.