BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto yatırımlarında nelere dikkat etmeli?----

Kripto yatırımlarında nelere dikkat etmeli?

Kripto yatırımlarında nelere dikkat etmeli?
22 Nisan 2022 - 18:13 www.finansgundem.com

Son dönemlerin en popüler yatırımlarından birisi olan kripto paralar yatırımcılar için fırsatlar sağladığı gibi olağanüstü riskleri de beraberinde getiriyor. Uzmanlar bu tür yatırımlar için çok sınırlı miktarda para ayrılmasını tavsiye ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Günümüzün finansal açıdan bilgili gençleri, kripto para birimi, blockchain ve NFT'ler hakkında oldukça meraklı. Bu genç yatırımcıların çoğu, genellikle volatilitesi yüksek varlık sınıfına nasıl para yatırmaya başlamaları gerektiğini merak ediyor.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre uzmanlar, yeni yatırımcıların kripto para biriminden uzak durmalarına gerek olmadığını söylüyor. Ancak kendilerini varlık sınıfı konusunda eğitmeleri ve piyasa oynaklıklarından korunmak için gerekli önlemleri aldıklarından emin olmaları gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Dijital varlık danışmanlığı firması BKCM’in Kurucusu ve CEO'su Brian Kelly CNBC’deki açıklamasında, "Ben bu piyasaya hemen girmenizi düşünüyorum. Ancak uygun miktarda giriş yapın" ifadelerine yer verdi.

Ne kadar yatırım yapmalı?

Kelly, kripto para birimleri hisse senetleri ve tahviller gibi diğer varlıklardan çok daha yeni olduğundan, bu tür varlıklara yatırım yapmanın farklı riskler taşıdığını söyledi. Kripto uzmanı bu riski dengelemek için kripto yatırımlarının yatırıma yönlendirilen toplam paranın küçük bir kısmı olmasını öneriyor.

Kripto uzmanı, "Yatırım portföyü olan çoğu insana her zaman söylediğim şey, hisse senetlerine veya tahvillere yatırım yapacağınızın paranın %5'ini veya daha azını almak ve kriptoya koymaktır" dedi. Kelly’e göre bu şekilde, kripto para birimi kazanan bir bahis haline gelmezse, aşırı kayıplardan korunma da sağlanabilir.

Kelly söz konusu stratejinin uygulanması halinde kripto paralarda bir çöküş yaşandığında çok büyük bir kayıp verilmeyeceğine dikkat çekti: “Bu acıtacaktır ancak hayatınızı değiştirmeyecektir.

Diğer taraftan, kripto para birimi katlanarak büyürse, baştaki %5'in portföylerin önemli bir parçası olabileceğine de dikkat çekti. Kelly, “Tıpkı diğer yatırımlarda olduğu gibi tüm mesele pozisyon büyüklüğü ve risk yönetimi ile alakalı. İnsanların asıl hata yaptığı yer, hızlı bir şekilde zengin olmaya çalışmak istedikleri için çok büyük oynamalarıdır” dedi.

Diğer uzmanlarsa, yatırımcıların yalnızca kaybetmeyi kabul edebilecekleri şeyler üzerinden yatırım yapmasını öneriyor.

FTX Group’un CEO’su ve Kurucu Ortağı Sam Bankman-Fried, "Asla ama asla tam olarak anlamadığınız veya büyük miktarda volatilitesi olan bir şeye kaybetmeyi kabul edeceğinizden daha fazla para harcamayın” uyarısında bulunuyor.

Yatırıma nasıl başlamalı?

Kripto para birimine veya NFT'lere ne kadar para yatırmak istendiği belirledikten sonra, varlıkları tam olarak anlamak için zaman ayırmak gerekiyor. Bankman-Fried'e göre bunun bir kısmı farklı ürünler ve platformlar denemek.

Kripto uzmanı "Kripto para birimlerinin ne olduğu, NFT'lerin ne olduğu, platformların ne olduğu, borsaların ne olduğu, blok zincirlerinin ne olduğu ve cüzdanların ne olduğu hakkında derin bir anlayışa sahip olmak gerçekten zor" dedi.

Bankman-Fried, test amacıyla az miktarda parayla farklı yerlerde birkaç farklı hesap açmayı öneriyor. Ardından, farklı varlıkları tutmanın, satın almanın, satmanın ve hatta bir blok zincirinde bir işlem göndermenin ne anlama geldiğini anlamak için hesaplardaki mevcut tüm özelliklerden yararlanılmasını tavsiye ediyor.

"Bu sonuç olarak size işlerin nasıl yürüdüğü hakkında herhangi bir konuşma veya okumanın yapabileceğinden çok daha fazlasını öğretecek" dedi.

Kripto para birimlerinin gücü

Uzmanlar, kripto para biriminin ve diğer dijital varlıkların heyecan verici geleceğine işaret ediyor. Zira dijital varlıklar geleneksel olarak finansal sistemin dışında bırakılan grupların erişimi sayesinde genişleyerek finansal hizmetler sektörünün manzarasını değiştiriyorlar.

Blockchain Vakfı İcra Direktörü Cleve Mesidor konuyla ilgili açıklamasında, “Aslında kripto para birimini harekete geçiren tabandaki hareketliliği gördük ve bu yüzden geleneksel finansal sistemin dışında bırakılan toplulukların sisteme katılabildiğine şahit oldunuz” ifadelerine yer veriyor.

Pew Araştırma Merkezi'nin verilerine göre, Asyalı, Siyahi ve Hispanik yetişkinlerin kripto para birimlerine yatırım yaptıklarını veya bu alanda ticaret yaptıklarını söyleme olasılıkları çok daha yüksek

Mesidor, "Sistemin dışında bırakılanlar bu yeni para birimini kucaklıyor" dedi. Kripto uzmanı ayrıca, Ukrayna'daki çatışmanın, kripto para biriminin savaştan zarar görmüş mağdurlar için nasıl yararlı bir araç olabileceğini gösterdiğini de söyledi. Zira memleketlerinde sakladıkları varlıklara erişemeyen savaş mağdurları kripto paralar aracılığıyla birikimlerine ulaşabiliyor.

Kripto milyarderi servetinin %99'unu dağıtacak

 

NFT'nin Türkçesi belli oldu

 

Çip endüstrisinde kıtlığa karşı yatırım hedefi

 

WhatsApp paralı mı olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)