BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto yatırımcılarının hedefi erken emeklilik----

Kripto yatırımcılarının hedefi erken emeklilik

Kripto yatırımcılarının hedefi erken emeklilik
08 Şubat 2022 - 17:27 www.finansgundem.com

28 yaşında emekliliği garantileyen kripto milyonerleri tepki çekiyor. Bazı yatırım bankacıları risk almadan 40’lı yaşlarda emekliliğe ilerlerken, diğerleri kripto alanına geçiş yapıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son aylarda kripto paralarda düşüşlerin devam etmesi ve volatilitenin yüksek olması kripto yatırımcılarının bir miktar moralini bozmuş olsa da Bitcoin yeniden yükselmeye başladı. Shiba Inu ise iki hafta içinde %75 yükseliş gösterdi. Bankacılık sektöründe prim ödemelerini çanta ya da saat gibi lüks tüketim ürünlerine harcayanlar için kripto paraların yeniden yükselişi bir mesaj olabilir. Genç bankacılar 40’lı yaşlarında emekliliği hedeflerken, başarılı kripto sektörü çalışanları on yıl daha erken emekli olabiliyor.

Bu kişiler arasında 28 yaşındaki Cal Graham da yer alıyor. Daha önce insan kaynakları alanında çalışan Graham, Ethereum yatırımlarından 1 milyon dolar kazanmasının ardından kendini “yarı emekli” olarak tanımlıyor. Gününü Twitter’da paylaşım yaparak, sporla ilgilenerek ve sinemaya giderek değerlendiren Graham, Londra’da lüks bir apartmanda yaşıyor. 45 yaşındaki Etienne vantKruys’ın serveti 5 milyon dolara ulaştı ve kendini “Amsterdamlı ve dünyayı gezen bir kripto para yatırımcısı" olarak tanımlıyor.

Kripto para yatırımları sayesinde bu hayat tarzını yaşayan birçok kişi daha var. Geçtiğimiz ay Wall Street Journal, Manhattan’da emlakçıların aniden 25 milyon dolarlık daireleri satın alabilecek yaşta olmayan birçok kişiyle karşı karşıya kaldığını yazdı. Bir emlakçı bu alıcılardan birinin 600 milyon dolarlık kripto yatırımı olduğunu söyledi. Lüks tüketim ürünlerini satın alabilmek için oldukça zorlu şartlar altında çalışan genç bankacılar için bu durum bir miktar can sıkıcı.

Ancak insanların kripto sektöründe çalışmak için neden bankacılık sektörünü terk ettiğini açıklıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre buna rağmen yatırım bankacılığı genellikle hiyerarşi basamaklarını güvenle tırmanmak isteyen ve riskten kaçınan kişiler için uygun. Birçok kişi kripto sektörüne 30’lu yaşlarda emekliliği garanti etme fırsatına rağmen geçmek istemiyor. Buna ek olarak yatırım bankalarının yılda iki kez maaşları artırmasının ardından Amazon da baskıları hissediyor.

Teknoloji şirketinden yapılan açıklamada maaşlarda, özellikle de rekabetin artmasıyla birlikte artışa gidileceği söylendi.

Wall Street’te yetenek savaşları ofise baskısını azalttı

 

Dev fintek şirketinin büyük Hindistan planı

 

AB bankaları Londra'dan ayrılmıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)