BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto piyasasında güven bunalımı: Sert düşüş!----

Kripto piyasasında güven bunalımı: Sert düşüş!

Kripto piyasasında güven bunalımı: Sert düşüş!
08 Haziran 2021 - 15:30 www.finansgundem.com

Bitcoin'de güven zedelenmesiyle satışa geçen yatırımcıların etkisiyle kripto para piyasalarında sert düşüşlere neden oldu

ABD’nin en büyük boru hattı Colonnial Pipeline’a yapılan siber saldırı sonrası şirketin saldırganlara fidye olarak ödediği Bitcoin’lerin ele geçirilmesi ve kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasından çekilmeye başlaması Bitcoin güvenini zedeledi.

Gelişmelere paralel, piyasa genelinde yüzde 10’un üzerinde düşüşler görüldü. ABD Adalet Bakanlığı, geçen ayki saldırının ardından Colonnial Pipeline tarafından ödenen ve şu anki değeri 2,3 milyon dolar civarında seyreden toplam 63,7 Bitcoin ele geçirildiğini açıkladı. Şirketin ödediği toplam Bitcoin miktarı olan 69,6’ydı fakat Federal Soruşturma Bürosu (FBI), söz konusu farkın saldırıyı gerçekleştiren DarkSide üyesine transfer edildiğinden şüpheleniyor.

Öte yandan kripto para analiz ve yatırım şirketi CoinShares, yayınladığı son verisinde kurumsal yatırımcının Bitcoin yatırımını çekmeye başladığını ortaya koydu. CoinShares’in 7 Haziran tarihli haftalık raporuna göre, kurumsal yatırımcı bu hafta CoinShares temelli portföyünde 141 milyon dolarlık Bitcoin sattı.

Gelişmeler etkisiyle, Bitcoin haftalık yüzde 10,01 kayıpla TSİ 14.00 iitibarıyla 32 bin 765 dolarla 30 bin dolar destek düzeyinin üzerinde tutundu.

Piyasa genelindeki düşüşten altcoinler de etkilenirken, piyasa hacmi bakımından en yüksek hacimli ikinci kripto para Ether de haftalık yüzde 4,42 düşüşle 2 bin 490 dolardan işlem gördü.

ABD korsanlara kaptırdığı kripto paraları kurtardı

İran'dan kripto para adımı

Kripto paralarda sert düşüş

Ethereum Bitcoin’in tahtına ilerliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)